Healthtastic is volledig vernieuwd

bij Ellis
Nieuwe_website_ellis_hoofd

Toen ik met Healthtastic begon had ik nooit gedacht dat dit moment zou komen: Healthtastic is toe aan een nieuw jasje! Het werd tijd, want mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat dit platform gegroeid is naar veel meer dan alleen een foodblog. De website kon het niet meer aan en daarom werd het tijd voor iets nieuws. De herkenbaarheid en de huidige recepten blijven natuurlijk maar er is nog veel meer dan dat. En dat ga ik je nu uitleggen.

Beginnen bij het begin
Ik zal de dag dat Healthtastic live ging nooit meer vergeten. Nu bijna 3 jaar geleden zat ik samen met Pascal aan de keukentafel. Op 25 mei 2015, om precies te zijn. Ik zei met 0 verwachtingen: “Doe maar, zet maar online.” Er gingen maanden aan dit moment vooraf. Want wat ooit ontstond als een piepklein idee, werd in die maanden opeens iets serieus. Dit idee ontstond doordat ik -bijna- iedere week een recept + ingredientenlijst mailde naar vrienden en familie. Door de week kwam ik er zelf achter dat niet alle recepten zo’n succes waren, waardoor Pascal met het idee kwam om de lekkere recepten online te zetten. Dat idee heb ik even moeten laten landen, want er waren er toch al zoveel die dit deden, maar dacht ook al snel: waarom niet. Op die 25ste ging Healthtastic online. Ik had toen nooit gedacht dat mijn ‘fanbase’ snel zou groeien, ik deed het tenslotte voor dat kleine e-mailclubje.

oud_website_ellis

De oude website

iPhone > camera
Het eerste jaar heb ik me kunnen helpen met mijn iPhone. Het was heel simpel: ik kookte, maakte een foto, bewerkte die met de instagram app en zette dit met een kleine begeleidende tekst + recept online. Meer was het niet. Maar ik merkte dat ik mooier en beter wilde. De bezoekersaantallen groeide en dat motiveerde. Met de komst van mijn spiegelreflexcamera is er wel een professioneel knopje omgegaan. De foto’s werden mooier, de teksten werden langer en mijn blog werd beter.

Meer dan food
In het begin heb ik mij alleen gefocust op recepten. Maar ik wilde meer vertellen dan dat. Ook meer laten zien van de persoon achter Healthtastic. Ik dus. Blogs over: Hoe ik fit blijf, wat ik allemaal doe door de dag, waar ik ga eten en welke tripjes ik allemaal maak. Dat kwam met regelmaat al voorbij. Hierdoor is Healthtastic nu veel meer dan alleen een foodblog geworden en daar word ik best een gelukkig mens van.

Nieuwe_website_ellis

Whoooop

NIEUW
Doordat ik over veel meer ging schrijven dan eten, merkte ik dat mijn website uit zijn jasje begon te groeien. Ik kon de verschillende onderwerpen niet kwijt, waardoor de homepage een wirwar werd aan blogs. De zoekfunctie werkte niet meer goed en ook van de mobiele versie werd ik niet altijd even vrolijk. Daarom ben ik gaan bouwen aan een nieuwe website. Er zijn een aantal nieuwe rubrieken bijgekomen, die jou (hopelijk) nog beter de weg zullen wijzen, zoals:

  • Ell’Favoriet: al mijn favorieten ga je hier terugvinden. Van favoriete thee, kwark, sapjes en vitamines, tot loopschoenen.
  • Fit: deze heb ik overgenomen van mijn oude website en heeft hier dus weer een plekje gekregen. Hier lees je alles over hoe ik mezelf fit houd, maar hier staan ook mijn evenementen.
  • Hotspots: door de vraag die ik vaak gesteld krijg is deze rubriek ontstaan, namelijk: “Waar ga jij graag eten?” Voor de mensen met die vraag. Check het in deze nieuwe rubriek.
  • Tripjes: zo nu en dan ga ik erop uit, stedentrips, vakanties, etc, en ook dan kies ik het liefst gezond. Daar ga ik verslag van doen binnen deze rubriek.
  • Over mij is uitgebreider: In de media en samenwerkingen zijn toegevoegd.  De afgelopen drie jaar heb ik best wat samenwerkingen opgezet. Die zijn hier terug te vinden.
Nieuwe_website

De nieuwe homepage

Energie
Zo’n nieuwe website geeft weer nieuwe energie. Niet dat ik er geen zin meer in had, maar ik ben wel weer extra gemotiveerd om mooie dingen te maken. Heb jij nog tips of opmerkingen, dan hoor ik dat natuurlijk graag. Want uiteindelijk, lieve volger, doe ik het voor ons samen 🙂

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

xx Ellis

Ook interessant voor jou

6 Reacties

Healthtastic is jarig! Waarom is bloggen nou zo leuk? - Healthtastic 17 november 2018 - 10:01

[…] Een verjaardag is altijd iets speciaals. Dit zijn vaak de momenten dat je even terug kijkt, maar zeker ook vooruit. Onlangs lanceerde ik mijn nieuwe website en heb ik uitgebreid terug en vooruit gekeken. Heb je dit nog niet gelezen? Klik dan hier. […]

Het is tijd voor een volgende stap - Healthtastic 3 augustus 2018 - 11:57

[…] meer mogelijkheden. Niet alleen qua recepten, maar ook qua variatie in blogs (blog niet gelezen? lees hier). Best een drastische verandering voor mij na bijna 3 jaar ‘freewheelen’. Wat begon als […]

Britt Tomasoa 4 april 2018 - 17:39

Wow super! Gefeliciteerd 🙂

Lieke 3 april 2018 - 18:52

Ellis het ziet er heel smakelijk en goed uit trots op jouw.

Tedje 3 april 2018 - 11:51

Yes, topper!! Super leuk!

Michelle 2 april 2018 - 22:20

Ziet er super uit Ellis! X

Opmerkingen zijn niet mogelijk.

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer