Hoe bevalt het ZZP-leven?

bij Ellis
hoofdfoto-zzp

Afgelopen jaar sloot ik af met de aankondiging dat ik voor mezelf ging beginnen. Nu bijna twee maanden verder, vond ik het tijd worden voor een terugblik. Hoe is het met me vergaan? Welke stappen heb ik gezet? Waar loop ik tegenaan? En hoe zorg ik ervoor dat ik nog voldoende slaap krijg? Ik ga het je allemaal vertellen.

Me-weekend

Direct toen ik besloot als zzp-er door het leven te gaan sprak ik met mezelf af een paar dagen weg te gaan. Alleen. Even er tussenuit om op adem te komen en mijn hoofd leeg te maken. Maar natuurlijk ook om aan mijn businessplan te werken. Het werd een hotel op de Veluwe. Als ik nu terug denk aan die tijd krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Vier dagen lang heb ik alleen gedaan wat ik zelf wilde: slapen, wandelen, eten, uitrusten, wellness, badderen, research doen en mijn plannen op papier zetten. Ik kan het iedereen aanraden! Direct de eerste dag viel er een ‘businesskwartje’, waardoor ik de dagen daarop heb kunnen gebruiken om het plan tot in detail uit te werken. Daar zal ik jullie heel snel meer over gaan vertellen. 

van-der-valk-hotelkamer-veluwe

Mijn hotelkamer

bos-veluwe

Frisse neus op de Veluwe

Overstap

Wanneer je vanuit een vaste aanstelling naar een zzp-leven overstapt, staat je wereld best wel op z’n kop. Structuurbeestje als ik ben heb ik enorm moeten zoeken, en ben eigenlijk nog steeds op zoek. Naar wat weet ik niet precies, maar het zullen de vaste patronen zijn. Collega’s, werkuren, verantwoordelijkheden en ga zo maar door. Elke dag probeer ik om 7.00 op te staan om mijn werkdag te beginnen op mijn eigen kantoor aan huis of bij een van de fijne plekken in mijn geliefde stad Maastricht.

Mijn agenda puilt uit van gesprekken en to-do’s. In die korte tijd heb ik veel nieuwe mensen mogen ontmoeten, wat super veel energie geeft. Op mijn to-do lijst staan natuurlijk ook acties voor Healthtastic, Liefs uit Limburg en andere blogwerkzaamheden, maar deze staan los van mijn toekomstige plannen. Die to-do lijst is trouwens mijn grootste uitdaging, waar steek ik energie in? Met wie ga ik een gesprek aan? En welke opdrachten wil ik wel of niet doen? Keuzes, keuzes,  keuzes, lastig wanneer alles leuk is. Daarom ben ik wel wat strenger voor mezelf geworden om zo ook echt stappen te kunnen zetten. Daar werk ik aan.. iedere dag. 

The besties

Er zijn ook wat verrassingen op mijn pad gekomen. In januari werd ik namelijk ontzettend verrast door mijn vriendinnen met een mand vol met business-inspirerende-cadeaus en een boekje vol met lieve succes wensen van familie en vrienden. Vanaf dat moment ging er wel een knop om, het leek opeens echt werkelijkheid te worden. De tijd na de Veluwe was namelijk best hectisch geweest. Van een businessplan, naar de to-do lijst, projecten, sporten, weekendjes weg en weer terug naar het businessplan. Ik wilde graag vooruit maar had het gevoel stil te staan. Daarom besloot ik meer rust te pakken en de lat wat minder hoog te leggen. Alles op zijn tijd. Met die vriendinnen ga ik het trouwens nog meer dan goed maken tijdens een wellnessdag bij Thermae 2000, heerlijk samen tijd doorbrengen, genieten en weer opnieuw opladen. 

friendship-business

Cadeaus!

Toekomst

Zelfstandig worden en zijn gaat niet zonder slag of stoot maar daar was ik ook niet vanuit gegaan. Iedere dag geniet ik. Ik leer veel over mezelf, over samenwerkingen, het marketingvak en het ondernemerschap en juist dat geeft energie. Heel veel energie. Het zal niet meer lang duren en dan zal ik jullie vertellen wat nu precies mijn toekomstplannen zijn en ook daar kijk ik weer ontzettend naar uit. En zo zet ik telkens weer een stapje richting de toekomst die het best bij me past. 

x Ellis

Hoofdfoto door Tim Davits 

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer