Fiets jezelf in shape

bij Ellis

Het was dat ik werk kreeg op afstand, anders had ik nooit een auto gehad. Okok, het is handig, maar zodra je een auto hebt, pak je hem ook gemakkelijker. Terwijl ik het liefst overal naartoe fiets, omdat ik me na een ritje op de fiets echt lekker voel. Sinds ik voor mezelf ben begonnen is de liefde met mijn fiets weer gegroeid. We hebben elkaar weer terug gevonden, finally. De auto is daar trouwens iets minder blij mee. Toen fietsenopfietsen.nl mij vroeg wat mijn drijfveren zijn om zoveel te fietsen, dacht ik, cool onderwerp om eens verder op in te gaan. Want ook jou wil ik op die fiets krijgen (en uit die muffe auto!).

Smoesjes zeker

Fietsen is gezond. Niks nieuws zeker? Nee, dat is het ook niet. Toch pak je telkens liever die autosleutels dan de fietsensleutels. Hoe kan dit? Ik heb soms ook zo mijn smoesjes, je gaat ze vast herkennen: “Ik heb geen tijd”, “Ik wil graag een rokje aan” of “Ik wil niet bezweet aankomen”. Vooral die laatste weegt zwaar en kan voor mij dan ook de voornaamste reden zijn om toch die auto te pakken. Zonde. Want fietsen is zo lekker en wat zijn nu een paar zweetdruppels? Ik probeer me daar zo veel mogelijk over heen te zetten of gewoon op tijd te vertrekken zodat ik even de tijd hebt om ‘bij te komen’.

fietsen-gezond-limburg-ellis

Op de wielrenfiets

Iedereen kan het

Het mooie aan fietsen is dat iedereen het kan. Je hoeft geen professionele wielrenner te zijn om de gezondheidseffecten van fietsen te voelen. Ik fiets minstens 30 minuten per dag en als het even kan pak ik daarnaast ook de wielrenfiets. Ik fiets naar de supermarkt, het werk, de atletiekbaan en naar al mijn afspraken (als het op fietsafstand is). Het is voor mij een uitstekende methode om in shape te blijven. Want met fietsen verbrand je calorieën, verbeter je je conditie en weerstand. Dat wil jij ook toch? Heb jij toch moeite om die fiets te nemen. Dan heb ik enkele tips voor je:

1. Maak afspraken

Wat voor mij het allerbeste werkt is afspraken met mezelf maken. Ik zeg tegen mezelf: deze week doe je zoveel mogelijk op de fiets en dat doe ik dan ook. Dat werkt voor mij! Ik denk niet aan de auto, maar alleen maar aan de fiets. Om die afspraak te verbreken heb ik een valide reden nodig, heb ik die niet, dan stap ik gewoon op die fiets.

2. Verrassende bestemming

Heb jij geen enkele mogelijkheid om ergens naartoe te fietsen omdat het gewoon te ver weg is? Plan dan een fietsworkout in. Fiets bijvoorbeeld met een vriend of vriendin naar een leuke bestemming, fiets op een mooie dag naar het strand of de natuur. Echt genieten en je bent onbewust heel gezond bezig. Zo maakte ik bijvoorbeeld een trip samen met mijn moeder door Zuid-Limburg.

Broth-bar-fietsen

Bepakt door het Limburgse heuvelland

3. Plan het in

In vele gevallen is fietsen veel sneller dan de auto, vooral wanneer je je wilt verplaatsen in een stad. Ergens naartoe rijden, file en parkeren kosten veel tijd. Ga op de fiets dus! Het is natuurlijk in sommige gevallen wel waar dat fietsen meer tijd kost. Plan het in deze gevallen in zodat je nergens te laat of bezweet aan komt.

4. Investeer in goed materiaal

Het werkt hetzelfde als nieuwe sportkleding. Zodra je nieuwe dingen koopt, ga je gemakkelijker want je wilt tenslotte je nieuwe gear uitproberen. Zo werkt dat natuurlijk ook met fietsen. Koop een leuke fiets waar je graag op gezien wilt worden of gewoon eentje waar je lekker mee vooruit komt. Ik weet zeker dat je dan liever je fiets neemt dan die muffe auto.

Heb ik je kunnen overtuigen?

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer