Het is tijd voor een volgende stap

bij Ellis
Ellis-visser-kamer-van-koophandel

Op 1 april lanceerde ik mijn volledig vernieuwde website. Tijd voor iets nieuws, professionaliteit en meer mogelijkheden. Niet alleen qua recepten, maar ook qua variatie in blogs (blog niet gelezen? lees hier). Best een drastische verandering voor mij na bijna 3 jaar ‘freewheelen’. Wat begon als een piepklein idee maakte de stap naar de grote wereld en werd een professioneel platform. Ik ben nog steeds erg blij met deze vernieuwing.

Maaaaar… binnen dat verhaal mist iets en na lang hikken heb ik eindelijk het besluit genomen: Ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor jou lijkt het misschien een logische stap of dacht je dat ik al in bezit was van een bedrijf. Maar het kwam er gewoon telkens niet van en ik zag ook niet echt de meerwaarde. Ik doe dit trouwens niet omdat ik vanaf nu kan leven van Healthtastic (ik kan er soms eens boodschappen van doen, verder kom ik niet), maar naast Healthtastic heb ik nog andere opdrachten. Healthtastic is een soort van CV en aan de hand daarvan word ik ook gevraagd om mijn ‘kunsten’ ergens anders te laten zien. Cool, maar de laatste maanden deed ik dat dus op de freewheel-manier. Tot nu toe accepteerden mijn opdrachtgevers dit, maar door de komst van een nieuwe opdrachtgever ging die inschrijving opeens in de sneltrein. Een bezoekje aan de Kamer moest dus gepland worden.

Ellis-visser-kamer-van-koophandel-ondernemer

Een nieuwe stap gezet

En zo schreef ik me in, vele malen gemakkelijker dan ik dacht. WHY heb ik zolang gewacht? Via een online formulier schrijf je je eenmanszaak in en krijg je nog een mini gesprek op het kantoor van de KvK. Na 20 minuten sta je buiten en ben je bezitter van een eenmanszaak en een hoop verplichtingen. Maar daar krijg je dan wel professionaliteit voor terug en daar doe je het voor. Vanaf nu heb ik EN een KvK nummer EN een BTW-nummer. Daar ben ik dan toch best wel blij mee. Yes, weer een stap gezet.

Spannend? Absoluut. Roer om? Mwah. Zoveel zal er nu niet gaan veranderen. Vooral voor jou als lezer van mijn website niet😉. Ik blijf gewoon 32 uur werken bij Mediahuis Limburg en daarnaast blijf ik voor mezelf opdrachten doen. Wel zal ik vaker en beter mijn administratie moeten bijhouden, maar dat hoort ook bij professionaliteit. Working on it!

Hebben jullie misschien nog goede tips voor mij als kersverse blije ondernemer? Ik kan ze zeker weten gebruiken!

Liefs, Ellis

Ellis-visser-kvk

Happy-de-peppy

Ook interessant voor jou

10 Reacties

Henny 4 augustus 2018 - 12:08

Lieve Ellis, alweer in een nieuwe stap, vol bewondering volg ik je maar dat weet je, misschien soms kritisch ‘word het niet teveel’ maar dat is een bezorgde moeder. Ik blijf je lekkere gezonde recepten en grappige serieuze verhalen lezen en ook uit proberen. Liefs mam ❤️❤️

Ellis 4 augustus 2018 - 15:06

Aaaah mam! Dank je wel voor je lieve berichtje. Met de paplepel ingegoten zeggen ze toch 🙂 zonder jouw hulp was ik nooit zover gekomen xx

Lianne 3 augustus 2018 - 17:58

Super leuk voor je Ellis!!! Liefs en sparkles voor jou! Lianne

Ellis 4 augustus 2018 - 00:13

Dank je wel 🙂 Liefs voor jou, Ellis

Rachelle 3 augustus 2018 - 14:00

Succes Ellis! Ik weet zeker dat dit een goede stap is! Liefs, Rachelle

Ellis 4 augustus 2018 - 00:13

Leuk!! Dank je wel voor je reactie. Tot snel, Ellis

Bert en Lucie 3 augustus 2018 - 13:14

Nou, gefeliciteerd met je BTW-nummer😉
Maar ook zonder zo’n nummer kwam je site , de opzet, de fotografie al professioneel over.
Mijn tip is, ga zo door.
We hebben al heel wat recepten uitgeprobeerd en hebben het ons heerlijk laten smaken. En gezond bovendien.
Misschien toch een idee : inhoeverre kun je aangeven hoe duurzaam geteeld de ingrediënten zijn.
Maar dat is misschien nog niet zo eenvoudig.

Hoe dan ook, we blijven je volgen

Ellis 3 augustus 2018 - 13:44

Wat ontzettend leuk! Daar doe ik het voor 🙂
Ik ga direct met jullie vraag aan de slag. Ik heb geen idee of het lastig te achterhalen is, meer dan de moeite om eens te checken. Alles uit eigen tuin is iig met heel veel liefde en duurzaamheid geteeld!

Helen Jacobs 3 augustus 2018 - 13:04

Leuk leuk Ellis! Succes met deze stap, ook met jouw persoonlijke en professionele groei die je daarin gaat door maken en al het moois dat nog komen gaat!

Ellis 3 augustus 2018 - 13:44

Lief Helen! Dank je wel

Opmerkingen zijn niet mogelijk.

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer