Pasta met kip, paprika en basilicum

bij Ellis
Pasta_Kip_paprika

Een lekkere bord pasta, daar had ik zin in. Dat blijft toch altijd lekker. Ik heb het zo gezond mogelijk proberen te houden door er heeeel wat groenten in te verwerken. Hij zal waarschijnlijk niet op de Italiaanse menukaart voorkomen, maar hij was wel ontzettend lekker. Bij mij is een pasta niet compleet als er niet een beetje parmezaanse kaas op zit. Die ligt dan ook standaard in onze koelkast. Lekker bij een ovenschotel, salade, soep en natuurlijk een pasta. Samen met de kip, paprika en basilicum is dit een pasta om je vingers bij af te likken.

Ga jij deze pasta maken?

Pasta_Kip_paprika

Pasta met kip, paprika en basilicum

Een lekkere bord pasta, daar had ik zin in. Dat blijft toch altijd lekker. Ik heb het zo gezond mogelijk proberen te… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 3.0/5
( 2 voted )

Dit heb je nodig

  • 500 gr spaghetti (ik nam volkoren)
  • 3 kipfiletjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • rode paprika
  • gele of oranje paprika
  • 2 stengels selderij
  • 5 takjes basilicum
  • 400 gr tomatenpolpa (of blokjes)
  • snuf cayenne peper
  • zout
  • olijfolie
  • Als garnering: parmezaanse kaas

Zo maak je dit recept

1: Bereid de pasta volgens verpakking
2: Snijd de ui in grove ringen en de knoflook fijn. Bak dit in een hapjes pan in een beetje olijfolie
3: Snijd de kipfilets in blokjes en voeg bij de ui en knoflook
4: Was en snijd de paprika in reepjes en voeg ook toe. Roer goed door
5: Was en snijd de selderij in ringetjes en voeg ook toe
6: Kruid met cayenne peper, zout en de grof gesneden basilicum
7: Voeg de tomatenpolpa toe en laat dit 10 min op laag vuur stoven. Roer regelmatig
8: Giet de pasta af en schep in een diep bord. Doe hier de paprikasaus op en garneer met een beetje parmezaanse kaas

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer