Verse lasagne met pesto en tomaten

bij Ellis
Verse-lasagne

Om je vingers bij af te likken! Voor deze lasagne mag je me altijd wakker maken. De smaken gaan zo goed samen. De pesto maak ik zelf en bij deze lasagne heb ik ook nog eens tomaten gebruikt van eigen oogst (van mijn moestuin op Hof van Heer). Een hoop liefde in 1 maaltijd en dat proef je natuurlijk.

De tomaten met uien en knoflook moeten even sudderen zodat je echt een goede dikke saus krijgt, neem dus even de tijd, het gerecht kan anders erg waterig worden. De knoflook heb ik klein gesneden met de super handige knoflooksnijder van Garlic Master. Fijn gesneden knoflook zonder je handen enorm vies te maken – want ja, hallo knoflookvingers voor de komende twee dagen!-, en je gebruikt het hele teentje, geen verspilling. Je snijdt niet alleen knoflook fijn met deze Garlic Master, maar ik gebruik hem ook voor fijne rode peper, noten, verse kruiden en gember. Mijn nieuwe vriend in de keuken dus.

Verse-lasagna-knoflooksnijder

Verse-lasagna-knoflooksnijder-2

Voor deze lasagne heb ik verse pastabladeren gebruikt. Dat is echt een stuk lekkerder dan de voorverpakte variant. Wil je het gerecht iets verantwoorder maken, dan kun je de pastabladeren vervangen voor bijvoorbeeld aubergine of courgette plakjes.

Dit prachtige bord (uit de serie Spring) op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. 

Verse-lasagne

Verse lasagne met pesto en tomaten

Om je vingers bij af te likken! Voor deze lasagne mag je me altijd wakker maken. De smaken gaan zo goed samen.… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 8 pastabladeren
  • 8 tomaten
  • 2 uien
  • 2 knoflook teentjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 100 gr pecorino
  • 4 el pijnboompitten
  • 5 takjes basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

1: Neem een hapjes pan. Snijd de uien in ringen, 1 teentje knoflook fijn en de tomaten in plakken. Doe wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree toe. Breng op smaak met verse gemalen peper. Laat sudderen. Roer regelmatig.
2: Maak de pesto door de parmezaanse kaas, 1 teentje fijn gesneden knoflook, basilicumblaadjes, 3 el pijnboompitten, flinke scheut extra vergine olijfolie, peper en zout te hakken tot een gladde massa. Proef en voeg ingrediënten toe naar smaak.
3: Bereid de pasta volgens de verpakking
4: Versnipper de pecorino kaas
5: Giet de pasta af. Maak de lasagne (ik warm de borden altijd op zodat het gerecht lekker warm blijft). Pastablad, tomatensaus, pesto, pecorinokaas en herhaal dit tot vier keer toe. Maak af met wat vers gemalen peper en pijnboompitjes.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer