Frisse mango salade met avocado en rode peper

bij Ellis

Een gele vrucht met een platte pit en heerlijk zoet. Ik heb het natuurlijk over de mango. Met een mango kun je mij echt blij maken. Ik eet het in mijn havermout ’s morgens, als smoothie of in een salade, in mijn yoghurt en als het kan ook in warme maaltijden of als side-dish bij een hoogstaand diner. Het is een veelzijdig ingrediënt en daar houd ik van.

Daarnaast brengt de mango me terug naar een vakantie in Thailand. Daar krijg je bij zowat ieder gerecht een heerlijke rijpe mango geserveerd. De smaak van die mango’s zijn eerlijk gezegd niet te vergelijken met de mango’s die wij hier krijgen. Vele malen zoeter en zachter dan de variant die wij hier in de supermarkt kopen.

Dit gerecht leent zich prima als side-dish, maar kan ook prima als lunch gegeten worden. Eet er dan een stukje brood bij. Ik hou wel van een beetje pit in een gerecht en heb daarom de zaadlijsten van de rode peper mee gesneden. Mocht je dat nu te pittig vinden, kun je de zaadlijsten gewoon verwijderen, het zal de smaak niet in de weg staan.

Deze leuke schaaltjes (serie: Maastricht Porselein Cosmic) op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. 

Frisse mango salade met avocado en rode peper

Een gele vrucht met een platte pit en heerlijk zoet. Ik heb het natuurlijk over de mango. Met een mango kun je… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 rode peper
  • 1 stengel bosui
  • 2 takjes koriander
  • Extra vergine olijfolie

Zo maak je dit recept

1: Neem een diepe schaal of twee borden
2: Schil de mango en snijd in vierkante blokjes. Doe ze in de kom
3: Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg ook toe
4: Snijd de avocado in tweeën en vervolgens in plakjes, snijd dit weer in kleine blokjes, verdeel het over de salade
5: Was en snijd de rode peper in dunne reepjes. Snijd ook de bosui in ringetjes, verdeel de bosui en de rode peper over de salade
6: Maak het af met de koriander en een beetje extra vergine olijfolie.

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer