Zo krijg je meer eiwitten binnen

bij Ellis
eiwitten

Als we aan gezond eten denken, denken we vaak aan groenten. Heel veel groenten. Ik ga nu niet zeggen dat dit niet gezond is, maar er is veel meer nodig dan alleen dat om gezond te zijn en te blijven. Ik probeer je wel vaker ervan te overtuigen dat een leefstijl in balans moet zijn. Dan heb ik het over eten, bewegen en genieten. Maar het gaat dan vooral om wát je eet. Variatie is daarbij ‘key’. Ook als je graag fitter wilt worden (want daar is iedereen nu toch mee bezig? The summer is coming!). Met gevarieerd bedoel ik een mooie combinatie van vetten, koolhydraten en eiwitten. En over die laatste wil ik je graag iets bijbrengen.

Eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaam. Volwassenen bestaan ongeveer voor 12 kilo uit eiwit. Kun je je er iets bij voorstellen? Als je zover bent dan ga ik je vertellen dat voldoende eiwitten eten heel veel voordelen heeft. Ze zorgen onder andere voor het herstel van spieren en weefsels. Erg belangrijk als je een actief leven leidt. Wanneer een lichaam een tekort aan eiwitten heeft, haalt het ze uit de spieren. En dat wil je niet. Spierbehoud betekent namelijk: mooie vormen, calorie verbruik en dus dat lijf waar je van droomt.

Eiwitten geven een verzadigd gevoel. Je lichaam moet namelijk best wel wat moeite doen om ze te verbranden. Daarom heb je langer geen hongergevoel. Handig als je bezig bent om in vorm te komen (of blijven) voor het persoonlijke doel.

Last but, not least: door voldoende eiwitten in te nemen straalt je huid en krijg je stevige nagels, want deze bestaan ook voor een groot gedeelte uit eiwitten. Je wordt er dus ook nog mooier van.

Uit onderzoek blijkt dat je je lichaamsgewicht in grammen moet eten voor spierbehoud, voor spiergroei moet je het dubbele consumeren. Voor mij zou dat het volgende betekenen: Ik weeg 65 kilo, voor spiergroei zou ik 130 gram eiwitten moeten eten. Reken voor jezelf uit en concludeer.

Dan nu over naar de praktijk ☺.

Vraag je je misschien af welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten, ik heb er een aantal voor je onder elkaar gezet om het je makkelijk te maken:

1: Kip en kalkoen
2: Mager vlees (rosbief, biefstuk, tartaar)
3: Magere vis (schelvis, koolvis, kabeljauw)
4: Eieren
5: Hüttenkäse
6: Magere kwark
7: Peulvruchten (linzen, bonen, kikkererwten)
8: Quinoa, Boekweit, Amarant

Probeer deze ingrediënten in je dagelijkse routine in te bouwen en je krijgt, zonder heel veel extra moeite, voldoende eiwitten binnen.

Ik kan het nog gemakkelijker voor je maken. Hieronder staan een aantal lekkere recepten die veel eiwitten bevatten. Maak deze recepten en je zit sowieso snor met je ADH voor eiwitten:

http://healthtastic.nl/couscous-falafel-en-feta/

http://healthtastic.nl/maaltijdsalade-met-mungbonen-asperges-en-cranberrys/

http://healthtastic.nl/eitwitbommetje/

http://healthtastic.nl/linzensalade-met-avocado-en-citroenhoningdressing/

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer