Ik heb een enorme voorkeur voor vegetarische gerechten. Soms is dat best lastig als je regelmatig sport, want juist dan is het extra belangrijk om eiwitten binnen te krijgen. Het is erg makkelijk om dan naar een stukje bief of kip te grijpen. Maar daar heb ik niet iedere dag zin in. Falafel is een perfecte plaatsvervanger. Heb jij het ooit gegeten?
Ooit wel eens zelf falafel gemaakt? Het is best lastig om een goede substantie te krijgen, maar als het eenmaal lukt, dan ga je met 100% smullen. Daarbij is er niks mis met falafel, omdat het gemaakt is van kikkererwten, zit het boordevol met eiwitten. Als je ze ook nog eens bereid in de oven, dan zit je helemaal snor met deze verantwoorde snack.
In dit gerecht heb ik de falafel balletjes gebruikt als vleesvervanger. Ik garandeer je, het gehaktballetje zal je echt niet missen.
Dit heb je nodig
- 150 gr volkoren couscous
- 150 gr verse spinazie
- 2 rode uien
- handje pijnboompitten
- 2 zoete tomaatjes
- 20 blokjes feta/of 1 stuk feta
- 7 balletjes falafel (heb je nu geen zin/tijd om ze zelf te maken, dan kan je ze kant en klaar bij de AH kopen)
- 2 el olijfolie
- peper&zout
Zo maak je dit recept
1: Bereid de couscous volgens de verpakking
2: Bereid de falafel bij voorkeur in de oven (circa 10 minuten op 200 graden)
3: Doe de olijfolie in de pan en maak warm. Snijd de rode ui in dunne ringen en bak fruitig in de olie. Voeg met en met de spinazie toe. Roer regelmatig door
4: Snijd de tomaten in reepjes en voeg ook toe. Breng op smaak met peper en zout
5: Rooster de pijnboompitten. Als de feta nog niet gesneden is, snijd het dan in blokjes. Schep de couscous door het spinazie-ui-mengsel
6: Maak het bord op: Eerst de couscous, leg daarop de falafel, blokjes feta en bestrooi met pijnboompitten.
Smakelijk!
Delen? gebruik #healthtastic