Spelt Pita broodje met kippendijtjes en radijs

bij Ellis
Shoarmabroodjes maar dan anders

Vroeger at ik geregeld Pita broodjes, meestal als er weinig tijd was of wanneer mijn broer ernaar vroeg. Mijn moeder sneed dan komkommer, rode ui, paprika’s en knapperige sla klein en deed dit in bakjes. We kregen daar dan gekruide kip bij en een sausje naar keuze. De broodjes mochten we dan zelf vullen, wat een feest. Ik vond het tijd worden om ze nog eens te maken. Want eigenlijk kan je je helemaal suf variëren met deze overheerlijke spelt broodjes. Bij deze spelt Pita met kippendijtjes en radijs laat ik de salade overheersen. Je kan het broodje vullen, maar je kan het broodje er ook gewoon bij eten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 4 Spelt pita broodjes (gewoon bij de ah te koop)
– 400 gr kippendijtjes shoarma gekruid
– 2 sjalotten
– 2 baby romaine sla
– 1 halve komkommer
– 1 bosje radijsjes
– 1 groene paprika
– 15 gr platte peterselie
– 5 goede lepels magere yoghurt
– zwarte peper en beetje citroensap

Bak de kippendijtjes in 10 min gaar.

Was de groenten zorgvuldig. Snijd de baby romaine sla, paprika en komkommer in reepjes. Snijd de radijsjes en sjalotten in hele fijne plakjes. Snijd de platte peterselie grof. Doe alles in een grote kom en hussel.

Doe de yoghurt in een bakje en breng op smaak met peper en citroensap. Schep over de salade. Houd een beetje over, zodat je het broodje nog extra kan garneren ; ).

Bereid de Speltpita broodjes volgens de verpakking en serveer bij de salade. Smullen maar!

Smakelijk.

Delen? gebruik #healthtastic

Geinspireerd door www.ah.nl

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer