Zoals ik al eerder bekend maakte, is de Thaise keuken een van mijn favorieten. Ik probeer dan ook vaker iets uit. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het moeilijk is om in de buurt te komen van dat wat de echte Thai maakt. Maar, je raadt het al, deze komt in de buurt. Knapperige groente, heerlijke kruiden en een tikkeltje pittig. Zo hoort het te zijn. Ga je het ook proberen?
Voor 2 personen (goede honger):
– 100 gr ongekookte zilvervliesrijst of pandanrijst
– 500 gr kip
– 2 el vissaus
– 1 el olijfolie
– 1 zakje groene curry (Blue Elephant Groene curry, geen toevoegingen!)
– 1 limoen
– 400 ml kokosmelk
– 1 aubergine
– 100 gr doperwten
– 1 rode paprika
– 15 gr basilicum
Zo ga je te werk:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer in de vissaus. Zet even apart.
Warm de olijfolie op in een hapjespan en doe hier de currypasta in. Roer goed door. Rasp de limoen boven de currypasta en pers de limoen boven de curry. Roer nogmaals goed door. Voeg nu de helft van de kokosmelk en de gemarineerde kip toe. Laat dit 2 minuten doorkoken en voeg daarna de overgebleven kokosmelk toe. Laat dit 5 min, met de deksel op de pan, staan.
Snijd ondertussen de aubergine en paprika in blokjes. Voeg dit samen met de doperwten toe aan de curry. Laat dit zonder deksel nog een aantal minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en meng er de basilicumblaadjes doorheen.
Schep wat rijst op een bord en schenk hier de curry overheen, beetje pittig, maar zo lekker!
Smakelijk!