Zuurkoolschotel met zoete aardappel

bij Ellis

De koudere dagen zijn weer in aantocht (of ze zijn er al), op deze dagen is er niks lekkerder dan een warme ovenschotel. Tenminste, dat vind ik :). Zuurkoolschotel in dit geval. Lekker gestampt met een zoete aardappel, ipv een kruimige normale aardappel. Gewoon weer eens iets anders proberen. Dit keer pakte het weer goed uit. Het was echt om te smullen. De walnoten on-top krijgen een lekkere knapperige bite als ze in de oven zijn geweest en de kaas maakt dit echt helemaal af. Waar wacht je nog op?

Voor 2 personen:
– 3 grote zoete aardappelen
– 500 gr zuurkool
– 125 gr creme fraiche light
– scheutje melk
– 100 gr walnoten
– chilivlokken (naar eigen smaak, I love it hot!)
– Gekruimelde kaas on top
– peper&zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel in ruim water, in 10 min beetgaar.

Laat de zuurkool uitlekken. Giet de zoete aardappel af en voeg de zuurkool toe. Voeg een scheutje melk toe en de creme fraiche.

Voeg ook de chilivlokken, peper en zout toe. Stamp dit mengsel.

Schep de stamppot in een ovenschaal. Leg hier de walnoten op en bestrooi met kaas. Zet dit voor 10 minuten in de oven.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer