Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

bij Ellis

Soms verlang je naar een extra’tje, zo’ n lekker gebakje waar je het water van in de mond loopt. Ik heb de uitkomst voor je: Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas. Deze heerlijke taartjes zijn lekker voor tussendoor, voor bij een borrel of als klein voorgerechtje. Je kan ze warm en koud eten. De geitenkaas in dit gerecht zorgt voor die lekkere zoute bite en de filodeeg voor de knapperige bite. Ze zien er ook nog eens leuk uit, mocht je ze voor bezoek maken weet ik zeker dat ze verrast zullen zijn 🙂 en zijn ze voor jezelf, dan is het telkens weer een feestje als je er eentje gaat eten.

Voor 12 taartjes:
– 12 vellen filodeeg (ik heb ze op maat gemaakt)
– een halve pompoen
– 3 stengels bosui
– paar blaadjes koriander
– 5 eieren
– 125 gr geitenkaas
– peper en zout

Zo maak je deze mondvermaakjes:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen en snijd in hele kleine blokjes. Kook de pompoen in 10 minuten gaar.

Snijd ondertussen de bosui in dunne reepjes, doe ze in een kom. Voeg de eieren en fijn gesneden koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Kluts het tot een mengsel. Giet de pompoen af en voeg ook toe aan eiermengsel. Voeg als laatste de helft van de geitenkaas toe.

Neem een muffinvorm. Vet ze in, of leg er bakpapier in. Leg hier de filodeeg in, maak ze een beetje nat. Schut hier de pompoenschotel in. Als laatste leg je in ieder taartje een stukje geitenkaas on-top.

Zet dit voor 15 min in de oven.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer