Hiep hiep: Healthtastic is jarig!

bij Ellis
HiepHiep

Wat vliegt de tijd. Dat heb je eigenlijk pas door als je terug kijkt en dat doe ik vandaag, want Healthtastic blaast vandaag 1 kaarsje uit! Wat ben ik trots en vooral blij met het resultaat en de vele leuke reacties die ik van jullie gekregen heb. Daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor.

Healthtastic 1 jaarIn het afgelopen jaar is veel gebeurd, zo heeft de website een refresh gehad, staan er 136 recepten online en heeft de Facebookpagina de magische grens van 1000 bereikt. Als ik naar mezelf kijk, heb ik ook best wat stapjes gemaakt. Ik ben weer aan het hardlopen op de atletiekbaan, waardoor mijn conditie en techniek verbeterd zijn. Daarnaast train ik consequent volgens een wisselend krachtschema waardoor ik efficiënter en beter train en die welbekende stok achter de deur heb. Dit resulteert in 1 kg vetafname (YES) en 3,5 kg spiermassa toename (HOERAY). Ik word er blij van!

Healthtastic blaast vandaag 1 kaarsje uit, maar ik werk hard voor een gezonde taart vol met kaarsjes. Extra gemotiveerd ga ik aan de slag in jaar 2: boordevol energie om voor jullie te koken en jullie te inspireren over hoe jij je leefstijl in balans kan houden of krijgen.

Voor het afgelopen jaar wil ik iedereen die mij heeft geïnspireerd, feedback heeft gegeven of heeft geholpen op welke manier dan ook, 1000 maal danken! Zonder jullie was Healthtastic niet, wat het nu geworden is.

Yoghurt-spelt cupcake met wilde perzik

De cupcake die ik in mijn hand heb is trouwens echt om te smullen. Het is een healthy yoghurt-spelt cupcake met wilde perziken. Heerlijk als tussendoortje, voor een feestje of als ontbijt.

Dit heb je ongeveer nodig voor 6 cakejes:

– 80 gr speltmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 ei
– 4 el griekse yoghurt
– 1 vanille stokje
– 3 el kokosolie
– 3 el honing
– 2 verse wilde perziken

Yoghurt cupcake wilde perzik

Yoghurt-spelt cupcake met wilde perzik

Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de bloem samen met het bakpoeder in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de bloem. Voeg aan de bloem het ei, gesmolten kokosolie, griekse yoghurt en honing toe. Spatel het door elkaar. Voeg als laatste de fijn gesneden wilde perzik toe.

Vul de cakevormpjes en zet voor 20 minuten in de oven.

Geïnspireerd door chickslovefood.com

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer