Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

bij Ellis
flammkuchen-rode-biet-geitenkaas

Tijdens onze trip naar Tallinn (Estland) aten we flammkuchen. Echt smullen. Dat moest ik ook eens thuis maken. Nu is het dan eindelijk zover. Flammkuchen is een gerecht van onze oosterburen en lijkt het meest op een pizza, maar dan zonder tomatensaus. De bodem is iets dunner dan die van de pizza en de basis is meestal een saus van zuivel. Ik gebruikte ricotta, maar je kunt hier ook crème fraîche voor gebruiken.

Dit gerecht leent zich prima voor het avondeten, maar kan ook goed tijdens een feestje. Je kunt het gemakkelijk in kleine plakjes snijden, waardoor het fingerfood wordt. Flammkuchen is ook nog eens koud lekker.

Ik maakte de flammkuchen zo gezond mogelijk met ricotta, rode bieten, worteltjes, rode ui, geitenkaas en tijm. Een heerlijke combinatie. Het verse flammkuchen-deeg is te vinden in de koeling bij de pizzabodems.

Smakelijk!

flammkuchen-rode-biet-geitenkaas

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Tijdens onze trip naar Tallinn (Estland) aten we flammkuchen. Echt smullen. Dat moest ik ook eens thuis maken. Nu is het dan… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 pak vers flammkuchen deeg
  • 100 gr ricotta
  • 2 rode bieten
  • 75 gr wortel julienne
  • 1 rode ui
  • 125 gr geitenkaas naturel
  • 2 takjes verse tijm
  • scheut olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

flammkuchen-rode-biet-geitenkaas-2

Lekker als avondeten en snack

1: Verwarm de oven voor op 200 graden 2: Neem een bakplaat en rol het deeg uit. Smeer het in met de ricotta en verdeel de worteltjes 3: Snijd de rode bieten in smalle plakjes en verdeel 4: Snijd de rode ui in smalle ringetjes en verdeel ook 5: Brokkel de geitenkaas erover 6: Risp de tijm van de takjes en bestrooi de flammkuchen 7: Maak af met een beetje olijfolie, peper en zout. Zet het voor 20 minuten in de oven. Kijk regelmatig zodat de flammkuchen niet te bruin wordt.

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer