Salade met grapefruit en avocado

bij Ellis
Salade met grapefruit en avocado

De zomer is in aantocht en dat voel je aan alles. Iedereen duikt weer spontaan de sportschool in en gaat zich verdiepen in zijn/haar voeding. Voor mij betekend het iets heel anders: De salade-tijd is namelijk weer aangebroken en mij maak je er enorm blij mee (ik jok trouwens, ik ben ook bezig met die summerbody ;)). Een tijdje terug kreeg ik opeens ontzettende zin in een grapefruit. Heerlijk uitlepelen, het is een vreselijk karwei, maar ik geniet ervan. Ik dacht, waarom geen salade ermee maken. Bij dezen:

Voor 2 personen:
– 100 gr eikenblad melange (bij de AH verkrijgbaar)
– 1 grapefruit
– 1 avocado
– 2 tomaten
– 3 el extra vergine olijfolie
– 1 tl biologische honing
– peper & zout

Neem een groot bord of schaal. Leg hier de eikenblad sla op.

Schil de grapefruit, neem ook de bittere schil mee. Lepel de grapefruit uit en voeg de partjes toe aan de eikenblad sla. Snijd de avocado en tomaatjes in blokjes en voeg ook toe.

Maak de dressing door de olijfolie, honing en peper en zout te mengen. Bestrooi over de salade.

Klaar is kees!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer