Courgetti met scampi’s en baby spinazie

bij Ellis
courgetti met scampi en baby spinazie

De courgetti valt goed in de smaak. Het is ook erg lekker en super gezond en een super goede vervanger voor je pasta. Je kan je helemaal suf variëren ermee en zo ging ik ook aan de slag met dit gerecht. Omdat dit gerecht veel groenten bevat, ga ik opzoek naar een toevoeging van eiwitten. Het is namelijk belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen als je veel beweegt. Daarom koos ik voor scampi’s in dit gerecht. De eigen gemaakte pesto in dit gerecht maakt dit gerecht een topper!

Voor 2 personen:
– 2 courgette
– 100 gr baby spinazie
– 24 scampi’s, gepeld en schoongemaakt
– 10 cherrytomaatjes
– een handvol basilicumblaadjes
– 3 el geraspte parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 3 el pijnboompitten
– 3 el extra vergine olijfolie
– peper en zout
– 1 el olijfolie

Maak de pesto door de parmezaanse kaas, basilicum, gepelde knoflook, pijnboompitten, extra vergine olijfolie en peper en zout (naar smaak) in een keukemachine te doen en goed te malen tot een pesto.

Neem een koekenpan en maak de olijfolie warm. Bak hier de scampi’s voor 3 min in.

Doe de courgette door de spiraalsnijder en maak er slingers van. Voeg deze toe aan de scampi’s. Bak dit samen 5 minuten. Voeg nu de baby spinazie toe. Als de spinazie volledig opgenomen is voeg je 2 el eigen gemaakte pesto toe. Roer goed door. Het kan vochtig zijn door de courgette, bak dan iets langer door.

Snijd de cherry tomaatjes in vieren.

Maak het bord op. Leg de courgetti op het bord, garneer met cherrytomaatjes, een beetje pesto en pijnboompitten.

Enjoy!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer