Boterham met spinazie, linzen en Griekse yoghurt

bij Ellis
Boterham-spinazie-linzen-2

Mijn lunch kan de laatste tijd wel wat groener. Ik eet veel boterhammen met een plakje kaas of kipfilet en wat groenten zoals worteltjes en tomaatjes erbij. Daar ben ik 5 jaar geleden deze blog niet door begonnen. Dat was vooral door de afwisseling in mijn maaltijden en de vaak simpele manier om meer groenten binnen te krijgen en dus gezonder te eten en leven. Daar draagt deze lunch zeker aan bij. Want: Spinazie!

Deze boterham heb ik belegd met spinazie, linzen, Griekse yoghurt en pijnboompitten. Lekker fris door de paar druppeltjes citroen waar ik de Griekse yoghurt mee op smaak heb gebracht.

Voor deze lunch ga je wel even zitten en daarna met veel energie weer aan het werk!

Boterham-spinazie-linzenDit prachtige bord (uit de serie Spring) op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. Zij hebben nu 12,5% korting op alle bestellingen die geplaatst worden in de webshop!

Boterham-spinazie-linzen-2

Boterham met spinazie, linzen en griekse yoghurt

Mijn lunch kan de laatste tijd wel wat groener. Ik eet veel boterhammen met een plakje kaas of kipfilet en wat groenten… Printen
Personen: 1 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 bruine boterham
  • een handje spinazie
  • 1 el Griekse yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • 2 el linzen
  • 1 el pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

1: Rooster de boterham
2: Meng de yoghurt met de citroen sap en breng op smaak met peper en zout
3: Meng hier de linzen, spinazie en pijnboompitten door
4: Leg de geroosterde boterham op een bord en beleg met het spinaziemengsel
5: Bestrooi met parmezaan vlokken en een beetje olijfolie

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer