Rijst met kip, komkommer en taugé

bij Ellis

Mooie vervanging van het rijst-broccoli-kip gerecht. Dit gerecht staat bekend als lekker makkelijk, gezond en past mooi binnen een fitte lifestyle. Ik moet eerlijk bekennen dat dit veel lekkerder is dan de toch wel saaie broccoli, daarom begrijp ik ook niet waarom toch iedereen bij dit gerecht blijft. Het is zo gemakkelijk om de broccoli te vervangen voor bijvoorbeeld haricot verts en het geheel wat meer op smaak te brengen door de sojasaus te vervangen voor sesamolie, vissaus, gember en limoen. Ok, ook eerlijk om te zeggen dat het meer ingredienten zijn, maar het kost je niet meer tijd en je hebt echt een super lekker gerecht geserveerd. Bij deze probeerde ik het uit voor jullie. Het was een waar succes.

Voor 2 personen:
– 150 gr pandanrijst (of liever zilvervliesrijst)
– 300 gr kippendijtjes
– 1 rode peper- 150 gr haricot verts
– 1 halve komkommer
– 125 gr taugé
– 3 el vissaus
– 3 el sesamolie
– 3 cm gember
– 1 limoen
– 1 el olijfolie
– peper & zout

Zo ga je te werk:

Bereid de rijst volgens de verpakking.

Snijd de kippendijtjes in blokjes en bak ze in wat olijfolie. Snijd de rode peper in ringetjes en de gember fijn, voeg dit bij de kip en roer door. Voeg de sesamolie en vissaus toe. Laat dit geheel op laag vuur pruttelen voor 5 minuten.

Snijd de kontjes van de haricot verts en snijd in 2en. Voeg toe bij de kip. Rasp de limoen over dit geheel en knijp uit.

Ga met de kaasschaaf over de komkommer en voeg dit samen met de taugé toe aan het kipmengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Giet de rijst af en voeg ook dit toe aan het kipmengsel.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer