Waarom water goed voor je is!

bij Ellis
Citruszinger_drinkfles

Dat je iedere dag voldoende water moet drinken, dat weten we allemaal wel. Maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat als je de hele dag druk bent? Ik zocht het uit voor je.

Wist je dat ons lichaam voor 60% bestaat uit water? Je hersenen bestaan zelfs voor 90% uit water (WAT?). Je hebt dus heel wat water nodig om je lichaam goed zijn werk te laten doen. Het vocht zit voornamelijk in weefsels en cellen, helaas niet in ons vet. Het is belangrijk dat we minstens 1,5l/2l vocht binnen krijgen (dit is trouwens van persoon tot persoon anders) en dan heb ik het vooral over drinken, want voeding bestaat natuurlijk ook uit vocht. We verliezen per dag namelijk ook wat vocht via onze ontlasting, zweet en adem.

Maar waarom is al dat vocht zo belangrijk?
Nou.. vocht zorgt ervoor dat ons lichaam goed kan functioneren. Het zorgt voor een goede darmwerking, transport van voedingsstoffen in het bloed en het regelt onze temperatuur. Je kan dus eigenlijk wel zeggen dat water de basis is van ons bestaan. Best heftig uitgedrukt, maar we kunnen niet lang zonder dit vloeibare wondermiddel. Ik zal een aantal voordelen opsommen om het wat concreter te maken:

– Je krijgt meer energie
– De kans op infecties neemt af
– Snellere stofwisseling
– Voorkomt kramp in spieren
– Je krijgt er een mooiere huid van

Citruszinger_drinkfles

Handige drinkfles

Zelf probeer ik echt iedere dag die 2l aan te tikken. Ik begin ’s morgens altijd met een glas water. Op dat moment gaat mijn lichaam “aan”. Heerlijk. Op het werk aangekomen begin ik met een lekkere mok thee (ok, 1 kopje koffie) om vervolgens de rest van de dag heeeel veel water te drinken. Vind jij dit nu enorm saai? Probeer dan eens de citruszinger. Echt een hele handige drinkfles waar je verschillende soorten fruit, groenten en kruiden in kan doen. Water met een smaakje dus. En het mooie, een gevulde citruszinger is goed voor 820ml water. Dus met 2x vullen kom je al goed aan die dagelijkse behoeften. Ik heb hem uitgetest met citroen en wat ik vooral handig vond is dat je geen aparte citruspers meer nodig hebt en dat je niet meer hoeft na te denken over je dagelijkse waterbehoeften. Mooi! Alles zit in 1.

Start jij morgen je dag met een smaakvol watertje?

Wordt dan voor € 19,95 eigenaar van de citruszinger: Goed voor de gezondheid, de portemonnee en het milieu. Thuis, op school, de sportschool of onderweg.

Bestel hem hier online

Of koop hem bij No Label in de Minckelersstraat 10, Maastricht

—–

#spon

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer