Alhoewel het officieel nog geen aspergeseizoen is, is het witte goud al volop verkrijgbaar. Toch maakte ik de keuze om nog even geen wit goud te kopen maar de groente variant. Eigenlijk zonde want de groene zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar ik vind ze zo lekker. Jullie weten toch dat de groene asperge gewoon wat meer zonlicht heeft gezien waardoor ze groen zijn en dus ooit ook wit zijn geweest? Best grappig, vind ik zelf. We moeten langer op ze wachten en je moet meer moeite voor ze doen om ze te kunnen eten (ze zijn dan ook wel errrrug lekker). De groene hoef je niet te schillen en kan je ook makkelijk even in een hapjespan klaar maken. Dat is wel anders met de witte variant. De groene passen perfect bij dit frisse lente gerecht. Gezond en dus zo klaar 😉
Dit heb je nodig
- 300 gr volkoren couscous
- 1 broccoli (fijn gemalen in een keukenmachine)
- 4 takjes munt (fijn gesneden)
- 10 takjes bieslook (fijn gesneden)
- 350 gr groene asperges
- 4 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- 200 gr feta
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1. Bereid de couscous volgens de verpakking. Voeg de fijn gemalen broccoli toe en laat dit staan
2. Maak de dressing door de olijfolie, honing en citroen te mengen
3. Neem een hapjes pan. Bak in wat olie de asperges kort aan. Breng de asperges op smaak met peper en zout. Neem na 7 minuten uit de pan
4. Snijd de feta in blokjes
5. Als de couscous klaar is, roer dan 2/3 van de dressing erdoor. Voeg ook de bieslook en munt toe (houd een beetje apart voor de garnering)
6. Schep op: Couscous, asperges, feta, dressing, bieslook en munt.
Smakelijk!