Waarom iedereen een personal trainer wil

bij Ellis
Krachtlab_coaches

Zolang als ik me kan herinneren sport ik al. Mijn ouders hadden er een handje aan om me vanaf dat ik kon lopen  naar de sportles te sturen. Van ballet tot tennis, van atletiek tot zwemmen. Ik heb bijna alles wel gedaan (ok alleen geen paardrijden, ik ben namelijk bang voor paarden). Niet dat ik overal goed in was, want vooral teamsport en dansen waren niet zo mijn ding. Als tijdens de dansles iedereen links ging, ging ik rechts en andersom. Handig wanneer er een voorstelling gepland stond en ik de dansjes maar niet kon onthouden. Blij dat ik daarmee kon stoppen, maar wat ging ik dan wel doen? Na mijn pubertijd (en dus sportpauze) moest ik de draad weer oppakken. Er zaten ondertussen meerdere kilo’s aan en de conditie was ver te zoeken, dus ik begon mijn zoektocht.

Na enkele jaren dansen (ja, toch!), springen, hardlopen, crossfit, zwemmen en nog veel meer, heb ik eindelijk mijn draai gevonden. Krachttraining en hardlopen zijn helemaal mijn ding. De kilo’s zijn er ondertussen vanaf en met de juiste begeleiding kom ik eindelijk bij dat doel dat ik altijd al voor ogen had: Fit zijn!

Eerlijk is eerlijk, zonder persoonlijke begeleiding van een personal trainer (in de vorm van mijn sportieve broer) was ik niet waar ik nu ben. Deze ondersteuning heeft vele voordelen, zo maken professionals werk van je doel (hè, hè). Ze doen dit door het opstellen van een gestructureerd, gepersonaliseerd programma. Hierdoor ga je gericht te werk. Met regelmaat heb je contact met elkaar, waardoor je de welbekende ‘stok achter de deur’ hebt. Voor een dag overslaan heb je wel een hele goede reden nodig. Daarnaast kan een professional je ook andere inzichten geven.

Ik heb een hele lange tijd gedacht dat weinig eten en veel cardio mij tot mijn doel zou brengen. Niets bleek minder waar, ik moest meer(!) eten en mijn cardio work outs moest ik inruilen voor de dumbells.

Dus, keep in mind, met persoonlijke training:

  • Heb je een plan, je loopt niet meer als een kip zonder kop door de sportschool
  • Heb je minder kans op blessures, want je wordt getraind, waardoor je ook niet meer snel overtraind
  • Ben je sneller bij je doel
  • Ben je een stuk gemotiveerder

Ik zeg doen!

Zoek je een professional die jou kan begeleiden in de omgeving Zuid Limburg? Klik dan snel hier! Zijn aanbod start al bij het maken van een trainingsschema voor € 50 (dit is inclusief uitleg in de gym) tot personal training op wekelijkse basis.

Ook mijn coach trouwens 😉

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer