Gado Gado, je hebt het vast en zeker al een keer gegeten. Heb je het ook al een keer zelf gemaakt? Niet? Dan is dit je kans. Het is namelijk heel erg makkelijk. Gade Gado is een koude Indonesische groenteschotel overgoten met pindasaus. Ik maak er zelf ook altijd wat rijst bij, dat vult zo lekker. De pindasaus heb ik trouwens zelf gemaakt. Ook erg makkelijk en veel beter dan de kant en klare saus. Je hebt eigenlijk alleen maar veel pindakaas nodig en dan ben je al heel erg ver. Dit gerecht is vega, de eitjes zorgen voor de eiwitten, maar je kunt de saus ook met kip maken als je het vlees zou missen. Smakelijk eten!
Dit heb je nodig
- 200 gr rijst (ik koos voor pandan, maar zilvervliesrijst is eigenlijk beter)
- 200 gr sugar snaps
- 1 halve komkommer
- 200 gr gesneden spitskool
- 2 eieren
- PINDASAUS maak je zo:
- 1 teentje knoflook
- 6 el pindakaas
- 3 el ketjap manis
- 150 ml water
- voor de pittige onder ons: 1 el sambal badjak
- Als garnering: seroendeng
Zo maak je dit recept
1. Bereid de rijst volgens de verpakking
2. Kook de eieren 8 minuten hard
3. Was de sugar snaps, snijd de kantjes en eventuele draadjes eraf. Snijd de komkommer met een dunschiller in reepjes. Leg de komkommer apart. Stoom de spitskool samen met de peultjes voor 5 minuten. Giet het water uit de pan en meng de komkommer met de sugar snaps en spitskool
4. Maak de pindasaus. Snijd de knoflook fijn en doe dit samen met de rest van de ingredienten in een pannetje. Roer regelmatig en kijk uit dat de saus niet aanbrand. Mocht hij te droog zijn, voeg dan nog wat water toe
5. Maak nu de Gado Gado door de rijst, groentemengsel, pindasaus en gekookt eitje op te scheppen in een diepbord. Maak af met een beetje seroendeng.
De Gado Gado is klaar! Smikkelen maar.