Ell’Favoriet: Hoe is het met mijn moestuin?

bij Ellis
Moestuin

Eerder schreef ik over de start van mijn moestuin, lees het hier. Best spannend zo’n eerste keer, want hoe zal het gaan? Heb ik wel echt zo’n groene vingers als ik zelf denk? Ik kwam erachter en geef jullie hierbij een kleine foto update. Als ik nu terug kijk naar de foto’s van mijn eerdere blog, schrik ik van de mate waarin mijn moestuintje gegroeid is naar een enorme moestuin. Ik moet nog veel leren, maar hier alvast de progressie in 2 maanden tijd:

Tomaten
Laat ik beginnen bij de planten die de meeste verzorging nodig hebben gehad: de tomaten. Sodeju, wat zijn deze planten groot geworden. De zon heeft goed zijn best gedaan en samen met een beetje liefde en verzorging zijn ze nu bijna 1,50m hoog. Er hangen heel wat tomaten aan, maar ze hebben best al een tijdje deze groene kleur. Ik ben dan ook erg benieuwd hoelang het nog duurt voordat ze hun mooie rode kleur gaan krijgen. Want dan gaan we natuurlijk proeven. De plant groeit trouwens nog steeds. Ik haal de takjes met alleen bladeren zoveel mogelijk weg, zodat alle voeding naar de tomaten kan en de zon goed aan de tomaten komt. Iedere dag flink veel water en dan TADA:

Tomaten_moestuin

De tomaten moeten nog een kleurtje krijgen

De cherrytomaatjes beginnen wel al te kleuren. Dat zal dus niet meer lang gaan duren.

cherrytomaten_moestuin

BIJNA

Wortel
Dit is er eentje van de moestuintjes van AH. Er groeien nu twee wortels (heeeeel misschien drie) in de grond. Voor ieder eentje. Moet me nog heel goed bedenken wat ik daarvan ga maken. Want dit zijn natuurlijk wel hele speciale wortels.

Wortels_moestuin

De wortels

Broccoli
Om deze heb ik me het meest druk gemaakt. Deze plant was namelijk favoriet van de slakken in onze tuin. De eerste levensfase van deze plant was dus moeilijk. Maar hij heeft het gered. Met een beetje hulp, hebben we de plant gered van de slakkendood. Er groeien nu twee broccoli’s. Benieuwd wanneer we ze kunnen gaan plukken.

Broccoli_moestuin

Broccoli

Komkommer
Ook dit is er eentje van de AH. Hij groeit door mijn hele moestuin heen en heeft ondertussen zijn weg buiten de moestuin gevonden. Later las ik trouwens dat je komkommers beter omhoog kan laten klimmen, maar daar is het helaas nu te laat voor. Hij heeft een stuk of vijf bloemen, waarvan ik hoop dat ze snel uitgroeien tot komkommers.

komkommer_moestuin

De komkommer zoekt zelf de goede weg

Ananas-aardbeien
Deze willen nog niet echt. Ze zijn wel flink nieuwe plantjes aan het kweken (die ik dus ook een nieuw plekje heb gegeven), maar ik zie nog geen echte vruchten. Mijn moestuin is ook niet heel goed ingedeeld. De broccoli overschaduwd namelijk deze ananas-aardbeienplant, waardoor de zon er niet al te goed bijkomt. De nieuwe plantjes heb ik een beter plekje gegeven in de hoop dat deze wel vruchten gaan krijgen.

Aardbeien_moestuin

Nog geen ananas-aardbei te zien

Peper
Deze gaat binnenkort het loodje leggen, of heeft dat al gedaan. Deze peper gaat in ieder geval niet pittig gegeten worden. Ook dit plantje is slachtoffer van slakken en zongebrek door de broccoli die enorm groot is geworden. Tip dus: plaatst grote planten nooit voor kleine planten. Jammer, dit gaan we volgend jaar opnieuw proberen.

peper_moestuin

Niet pittig genoeg

Munt
Toch wel mijn favoriet en meest gebruikt. Het muntplantje waarvan iedereen zegt dat hij je hele tuin onderwoekert. Die van mij krijgt geen kans omdat ik er heel veel van gebruik. In gerechten of gewoon in de thee. Heerlijk. Net zoals de rozemarijn en tijm gaat dit plantje heel erg goed.

munt_moestuin

Favorietje

Er is in twee maanden tijd best wel wat gebeurd in mijn moestuin. De radijsjes zijn gegeten, daarvoor in de plaats is bieslook  gekomen, de ananas-aardbei heeft zich vermenigvuldigd, de peper is gestorven, de komkommer is een plant geworden en ik ben een wijzer mens geworden.

Wat een genot zo’n moestuin. Iedere avond besteed ik 15 minuten aan de verzorging van de tuin. Mijn momentje van ontspanning.

Hopelijk kan ik jullie snel een nieuwe update geven, maar dan in de vorm van een gerecht.

Heb jij ook een moestuin en tips? Ik hoor ze graag!

x Ellis

Ook interessant voor jou

1 Reactie

Gazpacho met tomaat en komkommer - Healthtastic 19 augustus 2018 - 21:20

[…] vertelde ik al over mijn moes- en groententuin. De afgelopen weken hebben we de vruchten hiervan kunnen […]

Opmerkingen zijn niet mogelijk.

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer