Gazpacho met tomaat en komkommer

bij Ellis
Gazpacho-tomaat-komkommer

Eerder vertelde ik al over mijn moes- en groententuin. De afgelopen weken hebben we de vruchten hiervan kunnen plukken. Voor wie nog nadenkt over een groententuin: doe het! De groenten is echt een stuk smaakvoller dan uit de supermarkt. En het geeft gewoon een voldaan gevoel om je eigen geteelde groenten te kunnen eten.

Voor de gazpacho gebruikte ik de tomaten en komkommer. Met twee uit de kluiten gewassen tomatenplanten heb je op een bepaald moment heeeel veel tomaten die gegeten willen worden. Zo’ n gerecht als deze gazpacho is dan super handig. Daarnaast heb ik er ook nog pastasaus van gemaakt. De tomaten zijn heerlijk zoet. Dus heb je geen eigen tuin, zorg dan dat je de meest zoete tomaten koopt.

De komkommer kwam uit een ah-moestuintje. Ik had niet eens in de gaten dat die plant het zo goed deed. De komkommer groeit schijnbaar het beste in een beetje schaduw. Toen ik de aardbeienbladeren omhoog tilde verscheen er een enorme komkommer. Daar moest een gazpacho van gemaakt worden. Echt heerlijk met dit warme weer. Ook ideaal als voorgerecht trouwens.

Gazpacho-tomaat-komkommer

Gazpacho met tomaat en komkommer

Eerder vertelde ik al over mijn moes- en groententuin. De afgelopen weken hebben we de vruchten hiervan kunnen plukken. Voor wie nog… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 10 tomaten
  • 1 halve komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 4 ijsblokjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

Gazpacho-tomaat-komkommer-2

Lekker met een beetje olijfolie en peper ontop

1: Neem een blender
2: Was de tomaten en komkommer goed af en snijd in grove stukken. Doe in de blender
3: Snijd het teentje knoflook fijn, voeg ook toe
4: Risp de blaadjes van de takjes basilicum en voeg ook toe
5: Voeg de ijsblokjes en extra vergine olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Ik heb extra veel peper toegevoegd, dat geeft lekker veel pit.
6: Blend tot een gladde massa
7: Schenk in een glas en garneer met een beetje olijfolie en peper

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer