Meloensalade met Hüttenkäse en gerookte kip

bij Ellis
Meloensalade-met-huttenkase-gerookte-kip

Al eerder vertelde ik dat meloen een van mijn favoriete zomeringredienten is. Vooral watermeloen, maar voor de afwisseling eet ik ook graag de cantaloupe meloen (dat is die oranje variant). Dit keer wederom in een salade, maar met iets meer eiwitten dan de vorige. Zo wordt deze salade perfect voor de lunch. Eet er een crackertje bij en je zit zo vol als een bommetje.

Misschien is het wel grappig om te vertellen hoe dit gerecht tot stand komt. Ik kocht namelijk een cantaloupe, maar kreeg er eentje gratis bij. Dat soort acties vind ik bij fruit en groenten altijd lastig, want meestal heb ik wel in mijn hoofd wat ik ermee ga maken en is 1 stuk voldoende. Wat doe ik dan met die andere? Zo dus ook bij deze meloen. Hij lag al even in de koelkast te wachten op haar bestemming. Naast de meloen lag de kipfilet, die ik dagelijks op brood eet. Ik nam een kijkje in de koelkast en zag de perfecte combinatie. Toevallig had ik ook nog Hüttenkäse in de koelkast (heb ik eigenlijk standaard in huis), dus hoefde ik alleen nog wat sla in huis te halen. Met een supermarkt om de hoek is dat zo gepiept.

En zo ontstond deze overheerlijke zomerse meloensalade. Smakelijk!

Meloensalade-met-huttenkase-gerookte-kip

Meloensalade met Hüttenkäse en gerookte kip

Al eerder vertelde ik dat meloen een van mijn favoriete zomeringredienten is. Vooral watermeloen, maar voor de afwisseling eet ik ook graag… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd:
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 halve cantaloupe meloen
  • 100 gr ijsbergsla
  • 4 plakjes kipfiletplakjes
  • 6 el Hüttenkäse
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • peper

Zo maak je dit recept

Meloensalade-met-huttenkase-gerookte-kip-21: Neem een diep bord, verdeel de sla over de borden
2: Snijd de meloen in kleine blokjes en leg op de sla
3: Rol de kipfilet op en snijd in 4 stukjes. Leg ze tussen de meloenstukjes in
4: Neem een klein lepeltje en leg dotjes Hüttenkäse tussen de kip en meloen
5: Besprenkel met olijfolie en peper

 

 

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer