Tips voor de lekkerste lasagne

bij Ellis
Courgette lasagna met spinazie en mozzarella

Lasagne hoeft niet mega moeilijk te zijn. Maar je moet wel de juiste keuzes maken, je hebt dan ook niet veel nodig om een echte lekkere lasagne op tafel te zetten. Ik maak het best vaak want het is gemakkelijk voor te bereiden en altijd smullen. Het leuke aan lasagne is dat je het op veel manieren kunt maken en het daarom een gerecht voor iedereen is. Mijn geheimen voor een perfecte lasagne deel ik maar al te graag met je. Komen ze:

1: Ingrediënten

Een goede lasagne begint bij de juiste ingrediënten. Koop zoveel mogelijk verse ingrediënten en koop niet teveel. Voor een goede lasagne heb je niet veel nodig, maar koop rijpe tomaten, goede mozzarella, goede kwaliteit gehakt en gebruik verse kruiden. Maak dus zoveel mogelijk zelf. Gegarandeerd succes.

2: Lasagne bladen

Misschien heb je ze nog nooit gezien, maar in de koeling (vaak bij de krieltjes) liggen de verse lasagne bladen. Deze verse variant is zoveel lekkerder dan de voorverpakte harde variant. Het allerlekkerst is natuurlijk wanneer je de bladen zelf maakt, maar kan me voorstellen dat dit misschien iets te veel werk is.

3: Kaas

Goede mozzarella en parmezaanse kaas on top. Si. Maar het geheim zit hem in het feit dat je iedere laag eindigt met een beetje parmezaanse kaas. Zorg dus voor genoeg parmezaanse kaas.

4: Groenten

Snijd de groenten in kleine blokjes en dus niet te grof. Belangrijkste is dat de lasagne de perfecte bite heeft. Je kunt ook de lasagne bladen eens vervangen voor courgette of aubergine plakjes. Zorg wel goed dat ze vochtvrij zijn (door ze met zout te bestrooien), anders heb je een enorme waterige lasagne. Ik heb hier een groente lasagne recept voor je.

Maak altijd genoeg! Lasagne van één dag oud is namelijk nog lekkerder.

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer