Parelcouscous met scampi’s, courgette en tijm

bij Ellis
Parelcouscous_scampi_courgette

Dit zijn echte parels. Ze dragen de naam: parelcouscous. Ver-ruk-ke-lijk! Ik at bij een wegrestaurant (JA, het is ongelooflijk) een salade met deze pareltjes, ik was opslag verliefd en vanaf toen opzoek geweest naar deze rakkers. Ik heb ze gevonden en krijg er enorm veel inspiratie van. Hoe gek ook vond ik ze in het Mexicaanse schap. Bij de wraps enzo. Gek eigenlijk, want ze worden het meest gegeten in het midden-oosten. Daar is dit pareltje niet weg te denken uit de keuken.

Ze dragen dan wel de naam: couscous. Ze lijken niet eens op couscous, de korrel is vele malen groter en zachter. Daarnaast dragen ze dan weliswaar dezelfde naam, maar hebben ze een hele andere samenstelling. Couscous wordt samengesteld uit voorgekookte tarwe, gerold in verses tarwemeel. Parelcouscous wordt gemaakt van bulgur en een fijne gries. Ik ben in ieder geval fan.

Parelcouscous_scampi_courgette

Parelcouscous met scampi's, courgette en tijm

Dit zijn echte parels. Ze dragen de naam: parelcouscous. Ver-ruk-ke-lijk! Ik at bij een wegrestaurant (JA, het is ongelooflijk) een salade met… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Dit heb je nodig

  • 200 gr parelcouscous (in het mexicaanse schap)
  • 1 biologisch groente bouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 1 tl verse tijm
  • Sap van een halve citroen
  • 2 handjes rucola
  • 12 scampi's (of meer..)
  • peper&zout

Zo maak je dit recept

Parelcouscous_scampi_courgette21: Bereid de parelcouscous volgens de verpakking, voeg ipv zout een bouillonblokje toe
2: Snijd de ui, knoflook, peper fijn. Snijd de courgette in blokjes en bak dit op klein vuur 5 min
3: Voeg de scampi’s (als er nog een schaaltje omheen zit, verwijder deze dan) en rucola toe. Breng op smaak met de citroensap, tijm en naar smaak peper en zout
4: Voeg de parelcouscous bij de groente

Klaar is kees. Smakelijk.

Ook interessant voor jou

2 Reacties

Parelcouscous met spinazie, tomaat en feta - Healthtastic 5 oktober 2018 - 09:04

[…] Eerder maakte ik ook een gerecht met parelcouscous, bekijk het hier. […]

Noedels met peultjes, tuinerwten en garnalen - Healthtastic 4 juli 2018 - 21:38

[…] ze zijn er. Zo maakte ik bijvoorbeeld onlangs ook garnalen met parelcouscous. Bekijk het recept hier. Ook erg […]

Opmerkingen zijn niet mogelijk.

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer