Dit zijn echte parels. Ze dragen de naam: parelcouscous. Ver-ruk-ke-lijk! Ik at bij een wegrestaurant (JA, het is ongelooflijk) een salade met deze pareltjes, ik was opslag verliefd en vanaf toen opzoek geweest naar deze rakkers. Ik heb ze gevonden en krijg er enorm veel inspiratie van. Hoe gek ook vond ik ze in het Mexicaanse schap. Bij de wraps enzo. Gek eigenlijk, want ze worden het meest gegeten in het midden-oosten. Daar is dit pareltje niet weg te denken uit de keuken.
Ze dragen dan wel de naam: couscous. Ze lijken niet eens op couscous, de korrel is vele malen groter en zachter. Daarnaast dragen ze dan weliswaar dezelfde naam, maar hebben ze een hele andere samenstelling. Couscous wordt samengesteld uit voorgekookte tarwe, gerold in verses tarwemeel. Parelcouscous wordt gemaakt van bulgur en een fijne gries. Ik ben in ieder geval fan.
Dit heb je nodig
- 200 gr parelcouscous (in het mexicaanse schap)
- 1 biologisch groente bouillonblokje
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 courgette
- 1 tl verse tijm
- Sap van een halve citroen
- 2 handjes rucola
- 12 scampi's (of meer..)
- peper&zout
Zo maak je dit recept
1: Bereid de parelcouscous volgens de verpakking, voeg ipv zout een bouillonblokje toe
2: Snijd de ui, knoflook, peper fijn. Snijd de courgette in blokjes en bak dit op klein vuur 5 min
3: Voeg de scampi’s (als er nog een schaaltje omheen zit, verwijder deze dan) en rucola toe. Breng op smaak met de citroensap, tijm en naar smaak peper en zout
4: Voeg de parelcouscous bij de groente
Klaar is kees. Smakelijk.
2 Reacties
[…] Eerder maakte ik ook een gerecht met parelcouscous, bekijk het hier. […]
[…] ze zijn er. Zo maakte ik bijvoorbeeld onlangs ook garnalen met parelcouscous. Bekijk het recept hier. Ook erg […]
Opmerkingen zijn niet mogelijk.