Zoete aardappel frittata met bosui en geitenkaas

bij Ellis
Zoete_aardappel_frittata

Met dit zomerse weer heb je vaak geen zin om je flink uit te sloven in de keuken. Een eitje of salade is dan de uitkomst. Maar ik heb iets veel lekkerders voor je: deze frittata van zoete aardappel en geitenkaas. Echt wel een favorietje van mij. Het is gemakkelijk en super lekker. De zoete aardappel wordt zacht en zoet. De geitenkaas geeft het gerecht pit en samen met het eitje is dit een prima gerecht dat je als hoofdgerecht kunt eten. Ik heb een aantal kruiden geplukt uit mijn kruidentuin, maar alles wat je in je kruidenla hebt liggen is welkom in dit gerecht.

Zoete_aardappel_frittata

Zoete aardappel frittata met bosui en geitenkaas

Met dit zomerse weer heb je vaak geen zin om je flink uit te sloven in de keuken. Een eitje of salade… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 3 flinke zoete aardappelen (600 gr)
  • 7 eieren
  • 2 stronkjes bosui
  • snufje nootmuskaat
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • handje verse kruiden, zoals peterselie, basilicum, koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper&zout

Zo maak je dit recept

1: Was en schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Bak deze op laag vuur in de olijfolie ongeveer 5 min in een platte plan gaar. Schep regelmatig even om
2: Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Raps de parmezaanse kaas. Kluts vervolgens de eieren met de nootmuskaat, bosui, parmezaanse kaas en verse kruiden en naar smaak voeg je peper en zout toe
3: Zorg nu dat de plakjes zoete aardappel goed verdeeld zijn in de pan. Brokkel de geitenkaas over de aardappel. Schut nu het eiermengsel over de aardappel en bak ongeveer 10 min. Doe dit op laag vuur en wacht tot de bovenkant droog is (is dit na 20 min nog niet zo, wacht dan nog even). Check regelmatig de onderkant van de frittata en zorg dat deze niet te bruin wordt.
4: Als het lukt draai hem om en bak nog eens 2 min.

Smullen, Heerlijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer