De vele voordelen van krachttraining

bij Ellis
krachttrainingclinic_vrouwen

Sinds 4 jaar train ik consequent in het krachthok. Vaak sta ik tussen de mannen met de echte grote armen. Ik train volgens een trainingsschema en mijn doel is om te blijven zoals ik nu ben (ik hoef niet persé die echte grote armen). Zo houd ik balans, want zo nu en dan genieten van lekker eten en drinken kan op deze manier gewoon. Door deze balans zit ik goed in mijn vel, zo voel ik dat, maar dat is ook zichtbaar. Want als je gelukkig bent, straal je dat ook uit.

Krachttraining combineer ik met duurloopjes op de atletiekbaan. Deze afwisseling zorgt ervoor dat ik altijd uitgedaagd blijf. Is het niet die grote-armen-man, dan is het wel die meid die net iets sneller rent. Hierdoor verleg ik telkens mijn grenzen, dat zorgt ook voor progressie en dat geeft weer voldoening. Voor mij is dan het gelukscirckeltje rond. Vooral als ik dan zonder schuldgevoel in de kroeg sta met een lekker glas wijn. Doe je al aan krachttraining en ben je opzoek naar meer diepgang in training en voeding? Dan is deze krachttraining speciaal voor vrouwen misschien iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.

Als je nog steeds twijfelt over krachttraining zal ik hier nog wat voordelen noemen:

1: Je krijgt een sexy’er lichaam

Als je aan vrouwen vraagt wat ze graag wensen qua figuur, zeggen ze 9 van de 10 keer: Een strakke kont of een sixpack. Krachttraining heeft een afslankend effect, waardoor je spieren meer zichtbaar zullen worden. Je krijgt vorm, wat ervaren kan worden als “sexy” (dit is natuurlijk voor iedereen anders). Dat fabeltje dat vrouwen, mannelijk uit zouden gaan zien door krachttraining, gooien we bij deze in de prullenbak. Wij hebben hier niet de juiste hormonen voor. Je krijgt een heerlijk vrouwelijk lijf!

2: Je krijgt meer zelfvertrouwen

Als je aan krachttraining doet wordt je sterker en je krijgt mooiere vormen. Een sterker lichaam zorgt voor een betere houding. Je staat rechter en hierdoor voel je je beter. Het mooie gevolg hiervan is dat je meer zelfvertrouwen krijgt. SJAKKA.

3: Niet alleen sterke spieren, ook sterke botten

Hoe ouder je wordt, hoe lager je botmineraaldichtheid. Tenzij je aan krachttraining doet. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat wanneer je aan krachttraining doet, je de botdichtheid met 13% kan verhogen in 6 maanden tijd. Kan op latere leeftijd erg handig zijn ;).

4: Je kan de mannen aan

Mocht er een avond voorbij komen waar handje gedrukt moet worden, dan kan je gemakkelijk de mannen aan. Ow, en ook niet onbelangrijk, moet er iets zwaars getild worden, ook dan kan jij je mannetje staan.

5: Je mag meer eten

Dit klinkt heel erg aantrekkelijk, maar het is niet gemakkelijk. Als je aan krachttraining doet, verbruikt je lichaam meer energie. Je hebt dus ook meer energie nodig. Het is heel erg belangrijk dat je het juiste eet en je jezelf niet verliest in het snaaien naar allemaal lekkere ongezonde dingen. Laat je hier dus in begeleiden.

6: Tada.. sixpack!

Doordat je aan krachttraining doet neemt je vetpercentage af, hierdoor worden je spieren beter zichtbaar. Die sixpack zou dan wel eens vanzelf tevoorschijn kunnen komen, zonder die 100den sit-ups iedere dag. WIN-WIN.

Ben je enthousiast geworden over krachttraining? Denk dan trouwens niet dat je direct het krachthok in kan rennen om de zwaarste gewichten te heffen, je zal je lichaam moeten laten wennen aan de zware gewichten om blessures te voorkomen. Mijn krachtcoach kan je hiermee helpen, heb je hier interesse in? Neem contact met hem op!

Just do it!

Ook interessant voor jou

1 Reactie

Tedje 5 maart 2018 - 10:00

You go girl!!

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer