Bulgursalade met feta en falafel

bij Ellis
Bulgursalade_met_feta_en_falafel

Ooit eerder maakte ik een gerecht met deze toverballen ofwel de falafel. Inderdaad, toverballen. Want ze toveren ieder gerecht om in een smaakvol gerecht. Nu suggereer ik dat dit gerecht misschien zonder deze ballen niet lekker zou zijn. Maar niets is minder waar. Alle ingrediënten zijn stuk voor stuk lekker. De combinatie van deze ingrediënten én dan als kers op dit gerecht deze toverballen, zorgen ervoor dat dit gerecht echt een topper is. En bijkomend voordeeltje: Het is binnen 20 minuten klaar! Smakelijk.

 

Bulgursalade_met_feta_en_falafel

Bulgursalade met feta en falafel

Ooit eerder maakte ik een gerecht met deze toverballen ofwel de falafel. Inderdaad, toverballen. Want ze toveren ieder gerecht om in een… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 10 falafelballen (je kan ze zelf maken, of kant en klaar kopen)
  • 150 gr bulgur
  • 1 courgette
  • 5 takjes munt
  • 1 halve citroen
  • 150 gr feta (koop echte feta en geen saladekaas)
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

1: Bereid de bulgur volgens de verpakking
2: Was en snijd de courgette in plakjes. Kruid ze met peper en zout. Grill ze (ik gebruikte geen olijfolie, maar misschien is dit wel nodig in jouw pan)
3: Bak de falafel voor 5 minuten in een hapjespan
4: Snijd nu de feta in kleine blokjes en de munt in reepjes.

Ik heb de salade op een schaal gelegd: Start met de bulgur, leg hier de courgette op, nu de falafel balletjes, strooi hier de feta en munt over. Maak af door de schil van de citroen te raspen over de salade. Knijp dan ook de citroen uit over de salade.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer