Vlinderpasta met gehaktballetjes en tomatensaus

bij Ellis
Vlinderpasta_met_gehaktballetjes_en_tomatensaus

Vaak hoor ik dat het best een uitdaging is om voor kids gezond te koken. Het is allemaal van horen zeggen, want ik mag iedere avond koken voor alleen mijn vriend en mij. De kat komt vaak snuffelen aan mijn baksels, maar daar blijft het dan ook bij. -Nog- geen kids in mijn huishouden. De recepten op Healthtastic zijn makkelijk en gezond, maar ik kan me voorstellen dat ik soms ingrediënten gebruik die kids niet graag eten. Daarom heb ik nu bewust een kids-proof gerecht gemaakt. Ik weet bijna zeker dat de kids gaan smullen van de balletjes! Helaas kan ik het niet testen, maar dit gerecht viel reuze in de smaak bij mijn vriend, dus ook zonder kids is dit een aanrader.

Vlinderpasta_met_gehaktballetjes_en_tomatensaus
Vaak hoor ik dat het best een uitdaging is om voor kids gezond te koken. Het is allemaal van horen zeggen, want… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

 • 250 gr farfalle pasta
 • 300 gr mager rundergehakt
 • 1 courgette
 • 1 zoete paprika
 • 5 smaakvolle tomaten
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ei
 • 1 sjalot
 • 4 el verse platte peterselie
 • 3 el olijfolie
 • peper & zout
 • Optioneel: Parmezaanse kaas

Zo maak je dit recept

1: Zet een hapjespan op het vuur en warm de olijfolie op
2: Maak de gehaktballetjes door het gehakt te mengen met: ei, 2 el gehakte peterselie, 1 fijn gesneden knoflook en peper en zout. Maak kleine balletjes en leg in de pan. Laat dit ongeveer 10 min sudderen, draai de balletjes regelmatig om
3: Kook de pasta volgens de verpakking
4: Haal de balletjes uit de pan en zet apart. Bewaar de olie in de pan, hier gaan we de tomatensaus in maken
5: Snijd de sjalot, knoflook en peterselie fijn. Doe dit in de pan. Was de groente (courgette, tomaat en zoete paprika) en snijd in blokjes. Doe de gesneden groente in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Je kan de peper vervangen door chilivlokken, als je van pittig houdt. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten sudderen. Voeg als laatste de balletjes toe aan de saus. Laat dit nog 2 minuten sudderen
6: Maak de borden op: Leg de pasta op de borden en schenk hier de tomatensaus met balletjes op. Je kan nog wat parmezaanse kaas erover strooien.

Smakelijk eten!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer