Gezonde kruidnoten

bij Ellis
Kruidnoten

Heerlijk avondje staat voor de deur en dat betekent veel pakjes en natuurlijk pepernoten. Zodra de dagen korter worden, verschijnen ze in de supermarktschappen. Ze worden vergezeld met chocolade letters, chocomunten en sinterklaas chocopoppen. Soms vind je er een verdwaald zakje mandarijnen bij, want naast al dat zoets, moet er op zijn minst ook een gezonde snack aangeboden worden. Wist je trouwens dat wij pepernoten en kruidnoten verwisselen? Pepernoten lijken namelijk veel op taaitaai, bevatten veel vezels en minder vet. Ze zijn dus een stuk gezonder dan de kruidnoten die we in de winkel kunnen kopen. Kruidnoten bestaan voor een groot gedeelte uit suiker en hebben de smaak van speculaas.

Ok, we weten nu dat de winkelvariant van de kruidnoten niet echt gezond is, maar waarom zou je de kruidnoten niet zelf maken? Het is zo klaar en een feest om ze zelf (en met de kids) te maken. Daarnaast kun je met een gerust hart een hele hand kruidnoten in 1 keer naar binnen werken. Heerlijk toch?

 

Kruidnoten

Gezonde kruidnoten

Heerlijk avondje staat voor de deur en dat betekent veel pakjes en natuurlijk pepernoten. Zodra de dagen korter worden, verschijnen ze in de… Printen
Personen: 40 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 150 gr boekweitmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • 4 el kaneel
  • 10 el amandelmelk
  • 6 el kokosolie
  • 4 el kokossuiker

Zo maak je dit recept

1: Verwarm de oven voor op 175 gr
2: Kneed alle ingrediënten tot een stevige bol (is hij te nat, zet hem in de koelkast. Is hij te droog, voeg wat amandelmelk toe)
3: Maak kleine bolletjes en leg op een bakplaat.

Leg de bakplaat voor 15 minuten in de oven.

Fijne pakjesavond!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer