Dit is waarom duo penotti goed voor je is

bij Ellis
Duo_penotti

Duo penotti is op dit moment mijn guilty pleasure. Oh mijn god, wat vind ik dit lekker. Heerlijk op een sneetje bruinbrood en dan het liefste meer wit, dan bruin. Ik heb ook een keer een pot witte chocopasta gekocht, maar dat vond ik maar niks. Heel vreemd, want zodra ik een nieuwe pot duo penotti open maak  (wat is dat een genot) vis ik zoveel mogelijk wit uit de pot.

Voor degene die het niet kent (bestaat dit?): Duo penotti is een hazelnootpasta. In het potje zitten 2 kleuren chocopasta. Een witte en een bruine. De held die deze combinatie bedacht, is de Italiaan Marcello Marsolo. Het recept van de hazelnootcreme scheurde hij uit kookboek van zijn moeder, zelf ontwikkelde hij de witte creme en voegde beide smaken in 1 potti. Fantastische uitvinding en al jarenlang een succes. Maar wat zit er nu precies in zo’n potti? Per portie mag je er 85 kcal bijschrijven. Bij mijn porties misschien het dubbele, maar dat mag de pret niet drukken. Meer dan de helft hiervan zijn suikers en de rest is vet. 7% van de pot zijn trouwens hazelnoten, dus die moet je niet al te serieus nemen. Kortom, zo gezond is deze goddelijke combinatie jammer genoeg niet.

Teleurgesteld? Niet doen! Gezondheid is namelijk meer dan alleen gezond eten en sporten. Voor mij in ieder geval. Gezond bezig zijn, is ook genieten van dingen, die niet altijd even gezond zijn. De laatste tijd wordt er veel geschreven en gezegd over gezond eten en dan voornamelijk over wat wel en niet gezond is. Ik word er gek van, want als leek is er geen touw meer aan vast te knopen. Iedereen zegt iets anders en daarom probeer ik een zo goed mogelijke balans te creëren voor mezelf.

Tijdens het boodschappen doen, koop ik zo vers mogelijke producten. Ik kook dus zo min mogelijk uit potjes en pakjes. Ik eet vaak kleine porties (behalve als het om duo penotti gaat) en prop nooit, daarnaast beweeg ik met regelmaat. Ik doe dit middels een vast trainingsschema. Bij deze toch wel “gezonde leefstijl” past op zijn tijd ook een “cheat”. Daarmee creëer ik die balans, waar ik eerder over vertelde. Ik geniet oprecht met een gerust hart ook van minder gezonde producten. Zoals dus de hemelse spread die de naam DUO PENOTTI draagt.

Wat ik eigenlijk tegen je wil zeggen met deze blog, is het volgende: Laten we met z’ n allen wat meer genieten! Van de gezonde en ook minder gezonde keuzes die we maken.

GENIET!

PS: Dit is trouwens geen advertentie 🙂

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer