Jackfruit carrot cake

bij Ellis
Faritrade-jackfruit-cake

Onlangs mocht ik mee op een tastetour door Amsterdam. Wat een ervaring was dat! Fairtrade nodigde me uit voor deze tastetour die in het teken stond van de lancering van nieuw product in hun assortiment: Jackfruit. We werden vervoerd in speciale tuktuk’s van restaurant naar restaurant. Wel geteld 5 verschillende restaurants hadden gekookt met jackfruit. Echt fantastisch. Jackfruit is een vrucht die groeit aan bomen in Thailand. Je kunt ze rijp en geel of jong en groen eten. Ze zijn neutraal van smaak en neemt gemakkelijk andere smaken in zich op.

Jackfruit is een top vleesvervanger omdat het na bereiding de structuur van vlees heeft. Alle 5 de restaurants hadden het goedje dan ook verwerkt in een warme ‘normaal gesproken’ vleesmaaltijd. Denk aan rendang, couscous, arepa’s, hamburger en taco’s. Ik was wel erg benieuwd hoe het zou smaken als het toegepast zou zijn als gewoon fruit. In een cake dus. Het resultaat is hier te vinden. De smaak is neutraal en kan dus prima met zoet en hartig. Hoe handig. Ook lekker met wat pindakaas erop.

Smullen maar!

Faritrade-jackfruit-cake

Jackfruit carrot cake

Onlangs mocht ik mee op een tastetour door Amsterdam. Wat een ervaring was dat! Fairtrade nodigde me uit voor deze tastetour die… Printen
Personen: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 blik Fairtrade jackfruit
  • 200 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 100 gr geraspte wortel
  • Handje pecannoten
  • GLAZUUR
  • 125 gr pecannoten
  • 60 ml citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • 50 ml melk
  • 40 ml honing
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • een snufje zout

Zo maak je dit recept

Faritrade-jackfruit-cake-1

Lekker met zoet en hartig

1: Verwarm de oven voor op 200 graden
2: Laat de jackfruit uitlekken, snijd de blokjes fijner. Mix de jackfruit, eieren, honing en melk met een keukenmachine tot een grove massa
3: Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder, vanillesuiker en kaneel door elkaar
4: Voeg dit samen met het mengsel uit de keukenmachine en roer tot een stevig beslag. Roer als laatste de geraspte wortel erdoor. Vet de cakevorm in en vul met het beslag. Zet voor 50 minuten in de oven. Controleer of het gaar is door met een satéprikker in de cake te steken. Als er kruimeltjes aan blijven kleven, is de cake gaar (deze caké blijft een beetje nat en smeuïg door de jackfruit = extra lekker)
5: Doe alle ingrediënten voor het glazuur in kom en mix met een staafmixer. Wanneer de cake is afgekoeld bestrijk je de cake met het glazuur

De caké is ook lekker zonder de glazuur en kan ook gegeten worden met hartig!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer