Filohapjes met vega gehakt, tomaat en avocado

bij Ellis
Filohapje-vegagehakt-avocado-tomaat

Wanneer er iets te vieren is, komen er hapjes op tafel. Chips, worst en blokjes kaas doen het altijd goed, maar zijn zo standaard. Liever wil je met iets origineels komen. Deze filohapjes vallen in die categorie. Ook nog eens vega waardoor iedereen ze kan eten. Ik heb ze een beetje pittig gemaakt door chillivlokken te verwerken, ik vind dat heerlijk, maar ben je niet zo’n pittig type, laat ze dan achterwegen. En daarnaast zijn ze ook nog eens voedzaam door het vega gehakt en de zwarte bonen.

Deze feestelijke filohapjes maakte ik voor de Bonduelle challenge. Daar worden we uitgedaagd om hapjes te maken voor de feestdagen die voor de deur staan. Ik daag jou uit: Ga jij mijn hapje maken?

Filohapje-vegagehakt-avocado-tomaat

Filohapjes met vega gehakt, tomaat en avocado

Wanneer er iets te vieren is, komen er hapjes op tafel. Chips, worst en blokjes kaas doen het altijd goed, maar zijn… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 8 vellen filodeeg
  • 175 gr vega gehakt
  • 175 gr geraspte kaas belegen
  • 200 gr zwarte bonen
  • 1 tl chillivlokken
  • 16 cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • zout
  • beetje verse koriander

Zo maak je dit recept

Filohapje-vegagehakt-avocado-tomaat-zijkant

Lekker als hapje bij de borrel of als voorgerecht

1: Verwarm de oven voor op 180 graden
2: Neem een muffinvorm en vet in
3: Neem de filodeegvellen en snijd in vieren. Neem de muffinvorm en doe in ieder gat twee velletjes filodeeg
4: Neem een pan en verwarm een beetje olijfolie. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en roer goed. Breng op smaak met chillivlokken en zout
5: Laat de bonen uitlekken en roer door het gehakt
6: Verdeel het gehaktmengsel
7: Bestrooi met de kaas en zet voor 10 minuten in de oven. Let op dat het niet verbrand
8: Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en de avocado in blokjes. Verdeel dit over de hapjes en maak af met een beetje limoen en koriander

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer