Gevulde pesto kip met pesto pasta

bij Ellis
Gevulde-kip-met-pesto-pasta-3

Een feestmaal gaat er bij ons altijd wel in. Maar met de feestdagen voor de deur, smaakt het nog net een beetje lekkerder. Kip vind ik altijd gemakkelijk om te maken omdat eigenlijk iedereen dat wel lust. Lekker met zelfgemaakte pesto. Ik maak altijd wat extra’s van die pesto want het is ook heerlijk voor bij een borrel.

Voor de pasta heb ik Linguine gebruikt, geen spaghetti dus. De Linguine kun je in verschillende maten kopen en ik neem dan meestal de 10. Dat is net wat dunner dan de spaghetti sliert. Dit keer ging ik trouwens niet voor de 10, maar voor de 12. Die is dus net een tandje dikker. Lekker een beetje body bij het stukje kip.

Voor dit gerecht heb je niet veel nodig en dat vind ik dan ook echt super fijn voor een feestmaal. Met zo min mogelijk ingrediënten wel de lekkerste maaltijd serveren, dat is gelukt, bij deze.

De borden op de foto is van Maastricht Porselein (merk Palmer). De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. 

Gevulde-kip-met-pesto-pasta-3

Gevulde pesto kip met pesto pasta

Een feestmaal gaat er bij ons altijd wel in. Maar met de feestdagen voor de deur, smaakt het nog net een beetje… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 400 gr linguine 12
  • 4 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 20 kleine roma tomaatjes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el pijnboompitjes als garnering
  • PESTO
  • 40 gr pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 15 gr verse basilicum
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

    Gevulde-kip-met-pesto-pasta-2Drink er een glaasje witte wijn bij!

1: Verwarm de oven voor op 200 graden
2: Maak de pesto in een keukenmachine. Zet 3 el apart voor de pasta
3: Neem een ovenschaal. Snijd een gleuf in de kipfilets en besmeer met pesto. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee. Knoop de kip dicht met touw en leg de kipfilets voor 30 minuten in de oven
4:  Zet een grote pan water op het vuur en zorg dat het kookt. Bereid de pasta volgens de verpakking
5: Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn. Neem een hapjespan en warm wat olijfolie op. Fruit de knoflook en ui
6: Was en snijd de romatomaatjes door tweeen. Voeg ze toe aan de ui en knoflook. Voeg ook de drie lepels pesto toe en roer goed door. Voeg de gekookte pasta toe. Breng op smaak met peper en zout
7: Rooster de pijnboompitjes als garnering
8: Neem een bord. Leg hier de kip en pasta op. Bestrooi met de pijnboompitjes.

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer