Havermoutpap met banaan, zwarte bessen en kokos

bij Ellis
Havermoutpap-banaan-zwarte-bessen-1

Door de week eet ik eigenlijk altijd hetzelfde. Gemakkelijk en lekker: havermoutpap met rijstmelk en mango. De melk wil ik nog wel eens afwisselen met amandelmelk of gewone melk en de mango wissel ik af met zwarte bessen en banaan.

Vorig weekend was ik in Antwerpen. We gingen ’s morgens ontbijten bij Tinsel. Daar liet ik me verleiden om het ontbijtje te nemen met havermout. Zij maakten mijn ontbijtje net even anders. Met gebakken banaan, zwarte bessen en knapperige nootjes. Echt super lekker. Dat moest ik thuis ook proberen. Ik maakte het met mijn vertrouwde rijstmelk en havermout, maar met gebakken banaan, koude zwarte bessen, kaneel en kokos. Echt bijna net zo lekker.

Geniet van je dag!

Havermoutpap-banaan-zwarte-bessen-1

Havermoutpap met banaan, zwarte bessen en kokos

Door de week eet ik eigenlijk altijd hetzelfde. Gemakkelijk en lekker: havermoutpap met rijstmelk en mango. De melk wil ik nog wel… Printen
Personen: 1 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 250 rijstmelk
  • 40 gr havermout
  • 1 banaan
  • 10 zwarte bessen
  • 1 el kokosvlokken
  • 1 snuf kaneel
  • beetje honing
  • kokosolie of olijfolie

Zo maak je dit recept

Havermoutpap-banaan-zwarte-bessen

Lekker warm ontbijt

1: Neem een steelpannetje en doe hier de rijstmelk en havermout in. Kook op laag vuur en roer regelmatig. Voeg naar smaak kaneel en honing toe. Kijk uit dat het niet aanbrand
2: Neem een steelpan en warm wat kokosolie toe. Snijd de banaan in de lengte door midden. Bak de banaan in de olie. Draai om wanneer de banaan bruin begint te worden
3: Neem een diepe kom. Doe hier de havermoutpap in, leg hier de banaan en zwarte bessen op. Maak al met de kokosvlokken en een beetje kaneel.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

4 Reacties

Ennye 18 oktober 2019 - 08:05

Ellis verzadigde vetten zijn toch juist niet goed???

Ellis 12 november 2019 - 08:06

Je hebt helemaal gelijk!

Lawrence Spierings 19 december 2018 - 12:01

Lekker, lekker, maar wordt het met die banaan, de olie en de kokosvlokken niet iets van een caloriebommetje? Ik gebruik elke ochtend een paar scheppen pitten en zaden bij mijn havermout met sojamelk. Vier minuten magnetronnen en klaar! Afwerken doe ik met kaneel en zoetstof.

Ellis 19 december 2018 - 16:56

Vooral een heel voedzaam ontbijt! De vetten die in kokosolie zitten zijn voor 80% onverzadigd, dus goed. Jouw ontbijtje hoort zich ook lekker aan iig 🙂 Groetjes Ellis

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer