Zo’n lekker gerecht dit: Gado gado. Je hebt er alleen veel pannen voor nodig, maar het is het meer dan waard. Je hebt daarentegen niet zoveel ingrediënten nodig en dat vinden we dan weer fijn. Ik maak deze gado gado heel erg graag en varieer dan met de groenten. Witte kool, sugar snaps, tauge, kip, wortel en ga zo maar door. Lekker met wat gebakken uitjes en kroepoek. Meestal maak ik veelte veel waardoor we de dag erna nog ervan kunnen genieten.
De pindasaus maak ik trouwens zelf. Dat is heel gemakkelijk en veel lekkerder dan eentje uit een pakje.
Dit heb je nodig
- 300 gr zilvervlies rijst
- 1 winterpeen
- 300 gr sperziebonen
- 150 gr taugé
- 4 eieren
- gebakken uitjes
- kroepoek
- PINDASAUS maak je zo:
- 1 teentje knoflook
- 6 el pindakaas
- 3 el ketjap manis
- 150 ml water
- voor de pittige onder ons: 1 el sambal badjak
Zo maak je dit recept
1: Bereid de rijst volgens de verpakking
2: Kook water en kook de eieren hard
3: Maak de satesaus door alle ingrediënten in een steelpannetje te doen. Zet het op laag vuur en roer regelmatig. Voeg wat water toe als de saus te droog wordt
4: Snijd de wortel met een dunschiller in dunne plakjes, dop de sperziebonen. Stoom de groenten. Stoom eerst de sperziebonen 5 minuten en voeg de taugé en wortel nog 3 minuten toe
5: Neem een diep bord. Leg er een lepel rijst in, een lepel sate, wat wortel, sperziebone en tauge. Schil een ei en snijd in tweeen en leg erbij. Strooi er wat uitjes over en leg er wat kroepoek bij.
Smakelijk!