Zalmburger met venkel-komkommersalade en tartaarsaus

bij Ellis
Zalmburger met venkelkomkommer salade en tartaarsaus

Woow, dit was echt fantastisch (ook al zeg ik het zelf). De combinatie van ingrediënten van deze zalmburger heeft mezelf verrast en ik zou het dan ook aan iedereen willen aanraden. Maak deze burger! Dit is trouwens geen gerecht dat in de categorie “snel bereiden” valt. Maar ik verzeker je dat alle tijd die je hierin steekt, meer dan waard is. Wat ook mooi is, is dat ik wederom op een creatieve manier aan mijn vis behoefte kom (Je weet, ik ben niet zo’n visliefhebber, terwijl we het toch echt nodig hebben!). Dus ben jij ook niet zo’n fan van die zwemmende kanjers, probeer dit dan eens uit. In combinatie met de venkel-komkommersalade heb je een heerlijke zomerse burger. Ow, ik zou het bijna vergeten, die tartaarsaus.. Fingerlicking good! Do try this at home!

Wat heb je nodig voor 2 burgers:

Bereiding: 30 min
Wachten: 30 min

Burger:
– 2 speltbroodjes
– 300 gr zalmfilet zonder vel
– 1 rode ui
– 1/2 bosje dille
– 1 tl citroensap
– 1 el olijfolie
– 1 el broodkruimels, beschuit of paneermeel
– peper&zout
Salade:
– halve komkommer
– halve venkel
– 1 tl citroen sap
– 1 el extra vergine olijfolie
Tartaarsaus
– 2 eieren
– 2 el griekse yoghurt
– 1 tl scherpe mosterd
– 1 el kappertjes
– 1 sjalotje
– 1 el gedroogde dragon
– 1 el fijngehakte bieslook
– peper&zout

Hoe gaan we deze burger in elkaar zetten?

Allereerst hak je de zalm helemaal fijn (mag ook in een keukenmachine). Hak ook de dille en de ui fijn, voeg dit bij de zalm en meng goed. Voeg de citroen en olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout. Maak er hamburgers van en zet voor een half uur afgedekt in de koelkast.

Nu maak je de tartaarsaus. Kook de eieren hard. Snijd ondertussen het sjalotje, kappertjes en de bieslook fijn. Pak een kommetje en doe hier alle ingrediënten in. Roer goed. Als de eieren klaar zijn, spoel je ze goed koud af en prak je ze door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zet de saus voor een half uur in de koelkast.

De salade is het simpelste van dit gerecht. Snijd de komkommer in dunne plakjes met de kaasschaaf. Snijd de venkel in smalle reepjes. Doe beide in een kom. Besprenkel er de citroensap en olijfolie over.

Als het half uur verstreken is, neem je de burgers uit de koelkast. Bestrooi de burgers met een beetje parneermeel (of broodkruim of beschuit) aan beide kanten. Bak op matig vuur in een beetje olijfolie aan beide kanten bruin (pas op met omdraaien!, doe dit met beleid).

Maak het broodje op. Snijd de broodjes doormidden, beleg met de venkel-komkommersalade, de burger en maak af met de zelfgemaakte tartaarsaus.

SMULLEN!

PS: Mocht je salade over hebben, dan is het lekker om dit erbij te serveren.

Delen? Gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer