Courgette lasagne met spinazie en mozzarella

bij Ellis
Courgette lasagna met spinazie en mozzarella

Lasagne vind ik zo lekker. Maar het liefst eet ik het wel vega. Daarom dit gerecht met courgette, spinazie en mozzarella. Geen vlees, maar ook geen lasagne bladeren. Weet je trouwens wat het verschil is tussen lasagna en lasagne? Lasagna is enkelvoud, 1 lasagna blad dus en lasagne is het gerecht.

Denk je niet genoeg te hebben? Dep dan lekker wat brood in de tomatensaus.

Voor 2 personen:
– 1 courgette
– 150 gr spinazie
– 2 el Italiaanse kruiden
– 1 teen knoflook
– 2 grote tomaten
– 8 zongedroogde tomaten (liefst niet in olie)
– 1 mozzarella
– 2 el olijfolie
– peper&zout

Zo maak je dit goddelijke recept:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette in ongeveer 20 dunne repen met een kaasschaaf. Bestrooi ze met Italiaanse kruiden en wat olijfolie. Grill ze in een grillpan en leg apart.

Snijd de rest van de courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn. Warm de olijfolie op in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de courgette toe. Schep een aantal keer om.

Snijd de zongedroogde tomaat en de tomaat in blokjes en voeg toe aan de courgette. Schep nu de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 min rustig sudderen.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes.

Neem een ovenschaal en begin te stapelen. Begin met een aantal plakjes courgette, dan het spinaziemengsel en vervolgens de mozzarella. Probeer zo tenminste 3 lagen te maken en eindig met de mozzarella. Zet het voor 15 min in de oven totdat de mozzarella bruin is.

Smullen maar!

Delen? gebruik #healthtastic

 

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer