Lekker en gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn. Dit gerecht met zelf gemaakte rode curry bewijst dat maar weer. Je bent (geloof me) binnen 20 min klaar. Je serveert dan een smaakvol en gezond gerecht. Wat wil je nog meer? Go for it!
Voor 4 personen:
– 400 gr zilvervliesrijst
– 1 broccoli
– 2 el garam masala (Original spices by Jonnie Boer, verkrijgbaar bij de supermarkt)
– 1 ui
– 1 kippenbouillon tablet
– 1 blik gesneden tomaten (check de etiket, neem de variant met het minste zout en suikers)
– 350 gr kipfilet
– 100ml water
– 1 el olijfolie
– 15 gr munt
– 100 gr griekse yoghurt
– peper&zout
Zo ga je te werk:
Bereid de rijst volgens de verpakking.
Snijd de ui in blokjes en fruit in de olijfolie, samen met de garam masala, in een koekenpan. Snijd de broccoli in roosjes en was ze goed. Voeg de broccoli, gesneden tomaten, bouillon, gesneden kip, water en eventueel wat peper en zout toe. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 min stoven. Laat het na die 10min nog 5 min bakken zonder de deksel (zodat het gerecht niet te waterig is).
Snijd de munt fijn (houd iets apart voor de garnering) en roer dit door de Griekse yoghurt.
Maak het bord op: Rijst, rode curry, muntyoghurt en garneer met de overgebleven munt.
Smakelijk!
Delen? gebruik #healthtastic