De basis ingrediënten van een pasta carbonara zijn room, ei, spekjes en parmezaanse kaas. Ik kan wel zeggen dat het merendeel van deze ingrediënten niet echt thuis horen in een gezonde leefstijl. Zonde, want het is echt een lekker gerecht.
Daarom bedacht ik een gezondere variant hierop. En hij is ook nog eens vega, want varkensvlees wil ik, het liefste na al die hijsa in de slachthuizen, niet meer eten. Room heb ik vervangen voor avocado en om de hoeveelheid groenten op te voeren heb ik champignons toegevoegd. Het was echt smullen. Ik kan niet zeggen dat ik de volle smaak van de room of het zoute van de spekjes miste. Dus ben ervan overtuigd dat je hem ook makkelijk kan voorschotelen aan iemand die zich “hangt” voor een pasta carbonara met spek en room.
Ga jij hem maken?
Dit heb je nodig
- 150 gr spelt spaghetti
- 250 gr champignons (gewassen en in plakjes gesneden)
- 125 gr vega speckjes (klik hier)
- 2 avocado's
- 1 teen knoflook
- 2 uien
- 2 eieren
- 3 el parmezaanse kaas
- 1 el verse geperste citroensap
- 1 el olijfolie
- peper & zout
- Garnering: verse peterselie
Zo maak je dit recept
1: Kook de spaghetti volgens de verpakking
2: Snijd de ui grof. Doe de olijfolie in een hapjespan. Bak hier, op laag vuur, de ui en champignons in
3: Neem een andere pan en bak hier de speckjes samen met de fijngesneden knoflook in
4: Prak de avocado’s samen met de citroensap en breng op smaak met peper en zout
5: Rasp de parmezaans kaas
6: Voeg de eieren toe aan de champignons en roer goed door. Voeg het avocadomengsel, 2 el parmezaanse kaas en vega speckjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door
7: Voeg nu ook de spaghetti toe en roer alles goed door elkaar
8: Maak de borden op: Spaghetti carbonara en garneer met verse peterselie en de overgebleven parmezaanse kaas.
Smakelijk, enjoy your Carbonara!
1 Reactie
Heerlijk. Vandaag dit menu gekookt.
Eenvoudig en smaakvol.