Van die dagen dat het allemaal even niet gaat zoals je wilt. Als je dan aan het avondeten wilt beginnen en je geen idee hebt en van alles bijelkaar begint te rapen. Juist, die ja! En als je het gerecht dan klaar hebt, je stiekem een beetje trots op jezelf bent. Deze groene salade is er zo eentje. Niet moeilijk, de juiste ingrediënten en vervolgens alleen maar smullen van al het lekkers.
Het is een koud gerecht. Dus je kunt hem eigenlijk voor veel momenten inzetten: Lunch op het werk, lunch voor een zondag, picknick, avondeten (misschien met wat brood of couscous erbij) en ga zo maar door. Lekker fris, dus perfect voor wanneer het zonnetje uitkomt. Deze groene salade kan dus eigenlijk altijd.
Dit heb je nodig
- 2 courgette
- 1 kopje gevroren erwten
- 100 gr gerookte zalm
- 1 avocado
- 1 el geschaafde amandelen
- peper en zout
- 2 el extra vergine olijfolie
- BLOEMKOOLPESTO (in de keukenmachine gaat het volgende):
- Flinke hand bloemkool
- 3 el geschaafde amandelen
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Haal de courgette door de spirelli. Doe dit in een kom
2: Snij de zalm in reepjes en hussel door de courgetteslingers
3: Kook de erwten in 6 min gaar. Voeg ook toe aan de courgette
4: Maak de bloemkoolpesto en voeg ook toe
5: Snijd de avocado in reepjes en leg op de salade
6: Besprenkel met de extra vergine olijfolie, amandelschaafsel en breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!