Als er getrakteerd wordt probeer ik altijd te gaan voor een taart met fruit. Dat vind ik toch altijd het lekkerste. Jammer genoeg zitten ze altijd boordevol met ongezonde dingen, zoals boter, suiker, room en smaakversterkers. Je bent snel geneigd om een groot stuk te eten en zo direct veelte veel “slechte” MACRO’s binnen te krijgen. Nu moet dat zo nu en dan wel kunnen, vind ik (ik sla namelijk nooit een traktatie over op het werk :D). Maar met de feestdagen (zoals Pasen) eet je al veel “slechte” dingen en om de balans dan een beetje te houden, heb ik dit vegan aardbeientaartje gemaakt. Weliswaar zit hier ook een beetje suiker in, kokossuiker wel te verstaan, maar de echte heftige ingredienten zijn weg gelaten.
En ik moet zeggen, het is om te smullen! Makkelijk.. en zo klaar!
Dit heb je nodig
- 8 lepels kokosolie
- 200 gr speltmeel
- 4 el ijswater (laat een paar ijsklontjes smelten in water)
- 2 el kokossuiker
- snufje zout
- 400 gr aardbeien
- 1 tl kaneel
- als topping: kokosrasp
Zo maak je dit recept
Zet de oven aan op 200 graden.
1: Snijd de kokosolie in grove stukken
2: Meng het zout, 1 el kokossuiker en speltmeel in een bak
3: Schep de kokosolie hierdoor heen. Laat de keukenmachine zijn werk doen. Het is de bedoeling dat het beslag er uiteindelijk uitziet als grof zand
4: Voeg nu de eetlepels ijswater toe en maak er een bol beslag van. Zet dit voor 15 min in de koelkast
5: Was en snijd de aardbeien in smallen reepjes
6: Neem het beslag uit de koelkast en rol het goed uit. Ik deed dit door het beslag tussen 2 vellen bakpapier te leggen
7: Bestrooi met kaneel en de overgebleven suiker. Beleg de binnenkant met de aardbeien. Zorg dat de rand vrij blijft zodat je deze nog naar binnen kan klappen. Doe dit ook
8: Zet het taartje voor 30 min in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig en zorg dat de bovenkant niet verbrand. Het kan zijn dat je tussendoor denkt dat hij mislukt. Laat het taartje staan. Als je hem uit de oven neemt en even laat afkoelen, komt het helemaal goed: Bestrooi het taartje met de kokosrasp. Klaar!
Geniet van dit taartje, hij is echt om op te eten!