Taco’s met kippedijtjes, peultjes en avocado

bij Ellis
Taco's met kippedijtjes, peultjes en avocado

De Mexicaanse keuken spreekt me aan, maar op de een of andere manier kook ik het nooit. Vaak zijn het gerechten met gehakt en overbakken met enorm veel kaas. Niet het meest gezond en ook niet ideaal als je nog wilt gaan sporen (Lees: Volle buik). Vandaag had ik een ingeving, ik had zin in Taco’s. Lekker knapperig en smeuiig tegelijk. Dat knapperige maakt het soms ook moeilijk, want als je pech hebt, valt je hele taco uitelkaar. Ach, als dat het enige is. Het is een feestje om te maken en te eten. Ga jij het ook maken?

Wat heb je nodig voor 2p:
– 8 taco’s
– klein zakje ijsbergsla (gesneden, lekker lui)
– 1 rode ui
– 1 avocado
– 200 gr peultjes
– 1 halve ananas
– 400 gr kipdijfiletreepjes
– 2 tl paprikapoeder
– peper & zout- 1 el olijfolie

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de peultjes in 3 min, spoel af met koud water.

Neem een kom. Doe hier de ijsbergsla in. Snijd de ui in smalle ringen, snijd de avocado in blokjes. Voeg beide toe aan de ijsbergsla. Voeg ook de peultjes toe. Schep alles om.

Snijd de ananas in blokjes en bak even aan in een koekenpan met wat olijfolie. Neem de ananas uit. Kruid de kippedijtjes met de paprikapoeder. Bak aan in de hapjespan totdat de kip gaar is.

Doe ondertussen de taco’s in de oven voor 6 min. Neem uit zodra ze klaar zijn. Als de taco’s afgekoeld zijn, kunnen ze gevuld worden. Doe eerst de ananas erin, dan het slamengsel en als laatste de kippedijtjes.

Smakelijk!

Delen? Gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer