Ei met zalm en limoen geitenboter

bij Ellis
Ei met zalm en limoen geitenboter

Ei is voor mij het meest veelzijdige voedingsmiddel, toevallig komt het uit de kip wat ook tot deze categorie behoort (dit zal niet toevallig zijn ;)). Dit keer gaat het eitje samen met wat zalm, stukje overheerlijk brood en geitenboter. Bij dat laatste wil ik even stil staan. Wist je dat zuivel van de geit gezonder is dan die van de koe? Geitenmelk/boter/yoghurt bevat minder lactose, is makkelijker te verteren, bevat meer essentiële vetzuren, versterkt de opname van ijzer, het is hypoallergeen en tot slot heeft het een hoger gehalte aan calcium, fosfor, zink en selenium*. Dit is niet een reclamepraatje voor zuivel van de geit. Maar wel een mooi product om eens mee te variëren. Nog een leuk weetje, wist je dat zuivel van de geit zelfs zoveel goede voedingsstoffen bevat dat het te vergelijken is met moedermelk? Nou… enjoy !

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 8 eieren
– 200 gr plakjes gerookte zalm (goede kwaliteit)
– 2 el sojasaus- 1 el fijn gesneden bieslook
– 1 handje rucola
– 3 stengels lente ui
– olijfolie/kokosolie
– 3 sneden kwalitatief goed brood
– 125 geitenboter (van Den Eelder, gewoon verkrijgbaar bij Ah)
– 1 limoen (sap en rasp)
– peper&zout

Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de sojasaus en fijn gesneden bieslook toe en roer er door heen.

Snijd de lente ui in ringetjes en de zalm in reepjes. Warm wat olie op in een koekenpan en bak de lente ui fruitig. Voeg nu de zalm en het eimengsel toe. Draai het vuur laag. Schep regelmatig om.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Rasp de schil van de limoen en roer door de boter. Pers de helft van de limoen uit boven de boter en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Als het eimengsel niet meer nat is, schep je de rucola erdoor. Snijd als laatste het brood in plakjes. Schep het eimengsel op een bord en leg hier het brood bij. Serveer met de geitenboter.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

*Bron: http://candidadieet.blogspot.nl/2012/10/geitenmelk-koemelk-candida-dieet.html

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer