Curry! En wel de rode. Rode curry vind ik echt ontzettend lekker. Beetje pittig, maar zo smaakvol. Ik gebruik altijd de curry’s van Blue Elephant en ben daar erg over te spreken (gewoon verkrijgbaar bij de vertrouwde appie). Curry is zo’n gerecht waar je eindeloos mee kan variëren, eigenlijk altijd gezond is en het kost weinig tijd. Dat is wel zo handig in ons drukke bestaan. Voor degene die niet van pittig houd: je kan ook wat minder currypasta gebruiken en wat meer kokosmelk erbij doen. Je neemt zo het echte pittige smaakje weg. Maar ik adviseer dat niet, pittig eten is namelijk gezond en lekker. Het versnelt de stofwisseling, het werkt pijnstillend en is goed voor hart en bloedvaten. Gewoon proberen dus!
Dit heb je nodig
- 200 gr rijstnoodles
- 1 broccoli
- 450 gr kip
- 1 rode ui
- 270 ml kokosmelk (of meer als je het minder pittig wilt)
- 1 pakje Rode curry pasta (Blue Elephant)
- 1 el olijfolie
- Optioneel: Ongezouten cashewnoten
Zo maak je dit recept
1. Snijd de kip in blokjes
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en was ze goed
3. Maak de olie warm in een wokpan
4. Bak de kip aan. Voeg de rode curry toe en roer goed door
5. Voeg de broccoli en kokosmelk toe. Doe een deksel op de wok en laat 10 min rustig stomen
6. Bereid de rijstnoodles volgens de verpakking
7. Snijd de rode ui in hele fijne ringetjes
8. Maak het bord op: Eerst de rijstnoodles, rode curry en maak af met de rode ui
Smakelijk!