De 8 redenen waarom je meer moet slapen

bij Ellis
Sweetdreams_tastea

Het is niet te omschrijven hoe lekker ik het vind om te slapen. Ik slaap dan ook best wel wat uurtjes per dag. Zonder enige vorm van schaamte ga ik weleens om 21.00 uur naar bed en rol dan om 5.45 uur weer mijn nestje uit. Helaas zijn er ook avonden dat het niet lukt, soms met een goede reden (omdat ik in de stad hang voor dat ene wijntje), soms omdat er afspraken laat plaatsvinden of wanneer ik dat ene programma wil afkijken. Ik merk dan direct dat mijn lichaam niet blij is, klinkt misschien gek, maar mijn handen en voeten doen pijn en mijn huid is droger. Niet best dus. Daarom ben ik eens in dit onderwerp (niet in bed) gedoken. Ik vond 8 redenen waarom we meer moeten gaan slapen:

1: Slaapgebrek zorgt ervoor dat je ongeduldig en prikkelbaar bent. Niet zo handig als je doelen hebt gesteld.

2: Door te weinig slaap verwerkt het lichaam onze voeding niet goed waardoor je onnodig op langere termijn aankomt. Is het geen fantastische gedachte? Een paar uurtjes langer blijven liggen en afvallen?

3: Wie kent hem niet? Het schoonheidsslaapje. Deze is er niet voor niets. Tijdens je slaap herstellen huid-en haarcellen zich, je wordt dus alleen maar mooier van meer slapen.

4: Minder slapen heeft effect op het reactievermogen. Je kunt je voorstellen dat dit niet handig is tijdens het sporten, autorijden of andere dagelijkse activiteiten.

5: Je bent vatbaarder voor virussen. Daardoor wordt je dus sneller ziek. Zonde! Ben je net zo goed bezig, wordt je gevloerd door een verkoudheidje. Het is daarna weer lastig om in je ritme te komen. Naar bed dus.

6: Meer slapen zorgt voor een beter humeur. Weinig slaap verstoort namelijk de interne regeling en controle van emoties. Je stapt dus na een aantal extra uurtjes slaap zeker niet met het verkeerde been uit bed.

7: Na een goed nachtje slapen kun je helderder denken. Je bent beter in staat om lastige beslissingen te nemen of problemen op te lossen. Wie wil dat nou niet?

8. Train like a beast, eat like a horse and sleap like a baby. Een betere en gezondere nachtrust zorgt voor sneller herstel en meer spiergroei. Zonder enorm in detail te treden. Als je overdag traint, ga dan optijd naar bed. Dan hebben je inspanningen tenminste nut gehad.

Sweetdreams_tastea

Voor het slapengaan

We kunnen dus wel concluderen dat er genoeg redenen zijn waarom je meer zou moeten slapen. Ik ben hier niet rouwig om. Maar sommige mensen hebben problemen met in slaap komen of krijgen zich niet verplaatst richting dat heerlijke bed. Tastea heeft daar dé oplossing voor. Ze bieden thee die speciaal ontwikkeld is voor het krijgen van een goede nachtrust. De thee helpt namelijk ontspannen en zorgt voor een diepere slaap.

Mijn aanpak? Ik zet een half uurtje voordat ik naar bed ga een kopje slaapthee. Het moment dat de thee klaar is, breekt het momentje voor mezelf aan. Geen laptop of telefoon. Alleen even de tv, mezelf en een heerlijk kopje warm genot. De bijzondere geur van deze slaapthee brengt je eigenlijk direct richting dromenland. De smaak is heel anders, een stuk zachter dan de geur doet vermoeden. Zodra de slaapthee op is, moet ik van mezelf naar bed. Ik sluit tijdens dit ‘me-momentje’ de dag af zodat ik met een fris hoofd onder wol kan kruipen. Gegarandeerd een heerlijke nacht en een nog betere ochtend. Ow, vergeet dan niet om nog even een laatste bezoekje te brengen aan de porseleinen troon voordat je onder de wol kruipt.

Over Tastea
De blends zijn 100% natuurlijk en bovendien hartstikke gezond. Naast de verschillende gezondheidsvoordelen die de Tastea theeën je kunnen bieden, is de thee ook nog eens heel tasty! Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de verschillende soorten thee.

#spon

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer