Platte kont & Friet

bij Ellis

OK,.. healthtastic.nl bestaat nu een tijdje en als je een volger bent, dan weet je ook dat ik het graag heb over gezonde, snelle en makkelijke recepten. Maar als je echt goed opgelet hebt, probeer ik mijn eten af te stemmen op mijn work-outs. Want ja, ik merk aan de hoeveelheid beweging dat gezond eten erg belangrijk is.

Sinds, ik weet eigenlijk niet meer hoe oud ik was, probeerde ik zeker 2 √° 3 keer per week te bewegen. Helaas kreeg ik rond mijn 16de een schouderblessure, waardoor ik onmogelijk nog verder kon sporten. Daarbij vond ik op die leeftijd alcohol, frieten en chips veel belangrijker dan gezond bezig zijn. Je herkent het wel he ūüėČ

November 2011 gebeurde er iets magisch. Wat precies, weet ik niet. Maar ik had er genoeg van. Genoeg van alle zakken chips, die ik naar binnen had gewerkt, genoeg van al die avonden op de bank. Ik had er een platte kont van gekregen, daarom besloot ik gezond te gaan eten en het sporten weer op te pakken.

De eerste jaren ben ik als een kip zonder kop gaan sporten (voornamelijk veel cardio) en heb ik mezelf op een streng dieet gezet. Dit werkte niet voor mij. Ik zag weinig resultaat en voelde me gefrustreerd.

Sinds een jaar heb ik een mooie balans gevonden. Mijn broer (instructeur lichamelijke oefening bij DJI) heeft een krachtschema voor me gemaakt. Ik sport nu volgens een vast schema: 2 keer per week ga ik naar de atletiekbaan om mijn uithoudingsvermogen op pijl te houden en daarnaast doe ik 2 á 3 keer per week aan krachttraining. Dit schema zorgt ervoor dat ik mezelf nooit hoeft te motiveren om te gaan (ik moet soms zelfs excuses voor mezelf verzinnen om niet te gaan, rust is tenslotte ook erg belangrijk). Die kont krijgt langzaam weer wat vorm, ik voel me fitter dan ooit en mijn leven is in balans.

Ik ben nog lang niet klaar en zal er alles aandoen om jullie ook te inspireren om je leven een gezonde draai te geven!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer